Veşti proaste înainte de Sărbători, se anunţă concedieri colective

Majoritatea angajaților unei fabrici de componente auto din orașul Balș urmează să fie disponibilizați în luna decembrie. Tot în această lună vor fi disponibilizați și 100 de angajați din domeniul confecțiilor textile, informează dcnews.ro.

03 dec. 2019, 15:45
Veşti proaste înainte de Sărbători, se anunţă concedieri colective

Purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Olt, Elena Iordache, a declarat că au fost depuse notificări privind concedieri colective în această lună din partea unei fabrici de îmbrăcăminte din Slatina, o firmă din Balș care fabrică autovehicule de transport rutier și o firmă de confecții textile din Caracal.

Salariaţii care vor fi concediaţi în 2020 ar putea primi 3 luni de şomaj în plus

„Ar urma să fie disponibilizaţi în total 354 de angajaţi. Luna viitoare vom şti exact câte persoane au fost afectate de disponibilizări colective, deoarece sunt şi cazuri în care angajatorii renunţă la concedieri colective, pentru că reuşesc să găsească noi contracte”, a explicat Iordache.
Disponibilizările colective ar urma să afecteze 226 angajaţi din cei 240 de la fabrica din Balş, 96 dintre cei 403 salariaţi ai societăţii din Slatina şi 32 de angajaţi din totalul de 35 de la firma de confecţii din Caracal.

Conform dcnews.ro, în acest an în judeţul Olt au mai avut loc disponibilizări colective. În ianuarie au fost concediaţi 258 de angajaţi din domeniul construcţiilor. Rata șomajului în judeţul Olt este de 5,40%.