Vești proaste pentru abonații Netflix. Compania americană introduce o nouă taxă, pentru un serviciu care acum este gratuit

Netflix a devenit o aplicație populară pe întreg mapamondul. În ultimii trei ani, popularitatea aplicației a explodat. Și-a atras un număr consistent de abonați, iar șefii companiei au găsit noi metode de a o monetiza. Nu vor scumpi abonamentele, dar vor introduce o nouă taxă. 

26 ian. 2023, 15:22
Vești proaste pentru abonații Netflix. Compania americană introduce o nouă taxă, pentru un serviciu care acum este gratuit
Se schimbă preţul abonamentelor la Netflix

Pentru utilizarea unui singur cont de mai mulți utilizatori, care nu locuiesc în aceeași casă, Netflix va introduce o nouă taxă.

„Deși termenii noștri de utilizare limitează utilizarea Netflix la o gospodărie, recunoaștem că aceasta este o schimbare pentru membrii care își partajează contul mai larg”, au transmis cei de la Netflix.

Noua taxă va fi introdusă în curând, mai precis în noul trimestru al anului 2023.

„Pe măsură ce lansăm partajarea plătită, membrii din multe țări vor avea, de asemenea, opțiunea de a plăti suplimentar dacă doresc să partajeze Netflix cu persoane cu care nu locuiesc în casa lor”, a mai precizat compania, potrivit presei internaționale.

 

Netflix a dat verdictul: abonații aplicației de filme și seriale acceptă să plătească mai mult

 

Anul trecut, cei de la Netflix au testat deja nouă regulă, în anumite țări din America Centrală și de Sud, pentru a vedea dacă această inițiativă este rentabilă. Suspectau un posibil val negativ, dar abonații nu au renunțat la abonamente. În general, oamenii au continuat să plătească pentru ceea ce până de curând primeau gratis.

Chengyi Long, directorul de Inovaţie a Produselor Netflix, a subliniat că doar unei singure case îi va fi permis accesul pe un singur cont, însă care poate fi utilizat pe mai multe dispozitive. Pentru a adăuga locaţii noi, se va aplica o taxă lunară suplimentară. În America Latină, de exemplu, costul plătit este de 2,99 USD.

Iată cum își justifică decizia compania americană:

„Partajarea pe scară largă a contului de astăzi între gospodării subminează capacitatea noastră pe termen lung de a investi și de a ne îmbunătăți serviciile.

Așa că am explorat cu atenție diferite moduri prin care oamenii care doresc să-și partajeze contul să plătească puțin mai mult”, a transmis Chengyi Long.