Veşti proaste pentru aceşti bugetari: din toamnă pierd un spor important. Anunţ oficial de la Guvern!

Sunt veşti proaste pentru angajaţii Ministerului de Interne. A fost publicat ordinul prin care norma de echipament se acordă doar până la 30 septembrie.

23 iun. 2022, 11:29
Veşti proaste pentru aceşti bugetari: din toamnă pierd un spor important. Anunţ oficial de la Guvern!

Veşti proaste pentru aceşti bugetari. Guvernul le taie un spor important din toamnă. Ministerul de Interne anunţă că a fost publicat ordinul prin care poliţiştii vor mai încasa norma de echipament doar până pe 30 septembrie.

Veşti proaste pentru aceşti bugetari. Guvernul le taie un spor important

Citeşte şi Salariile majorate nu acoperă inflaţia, angajaţii români sunt pe minus

Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică Ordinul prin care polițiștii vor primi până la 30 septembrie 2022 norma de echipament, nu până în luna iulie, aşa cum fusese anunţat iniţial.

Preşedintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI a declarat că sporul pe care poliţiştii nu-l vor mai primi din toamnă este de 235 de lei, potrivit bugetul.ro. 

Iată cu arată Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care polițiștii vor mai beneficia de norma de echipament până la 30 septembrie 2022

„În temeiul art. 7 alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr.15/2008, cu modificările și completările ulterioare, ministrul afacerilor interne, emite următorul ORDIN:

Art. I. – Anexa nr. 2 la Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 183/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind ehiparea polițiștilor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1173 din 10 decembrie 2021, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 10, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(1) Pentru asigurarea noilor articole de echipament prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru polițiști, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu luna octombrie 2022 până la data de 31 decembrie 2024, respectiv până la dotarea
integrală cu articolele de echipament prevăzute în normele nr. 1 şi 2 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, polițiștii vor primi numai echipament în limita echivalentului valoric al cotei-părți anuale.”

2. La articolul 14, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins: „(1) Până la data de 30 septembrie 2022 şi după data de 31 decembrie 2024 sau după realizarea dotării integrale cu echipamentul prevăzut în normele nr. 1 şi 2 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în funcție de situația care intervine prima, drepturile de echipament în bani se acordă lunar în cuantum de 1/12 din valoarea acestora.”

3. La articolul 32, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins: „(2) Până la data de 30 septembrie 2022 şi după data de 31 decembrie 2024 sau după realizarea dotării integrale cu echipamentul prevăzut în normele nr. 1 şi 2 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în funcție de situația care intervine prima, polițistului mutat în cursul anului dintr-o unitate în alta i se asigură drepturile de echipament în bani, aferente lunilor efectiv lucrate, de către unitatea din care a fost mutat. Drepturile de echipament neasigurate se distribuie de unitatea în care a fost mutatpolițistul.”

Art. II. – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Citeşte şi România a avut cele mai mici preţuri din UE la mâncare, în 2021. Cele mai ieftine haine sunt în Bulgaria