Veşti proaste pentru amatorii de jocuri de noroc pe Internet. Se vrea introducerea unei taxe

Parlamentarii vor să taxeze amatorii de jocuri de noroc pe Internet. Aceştia vor trebui să dea bani statului pentru a intra pe site-urile specializate. Mai mult, Guvernul a început şi impozitarea operatorilor de jocuri de noroc online.

10 iun. 2013, 09:10
Veşti proaste pentru amatorii de jocuri de noroc pe Internet. Se vrea introducerea unei taxe

Domeniul jocurilor de noroc online a fost unul foarte puţin reglementat în România. Dintr-o afacere de  aproximativ 500 de milioane de euro anual, statul nu lua niciun leu din taxe.

Potrivit România TV, parlamentarii s-au gândit astfel să introducă o taxă de 5 lei pentru accesarea acestor  site-urile specializate. Având în vedere că sunt aproximativ 200.000 de români care joacă astfel de jocuri, veniturile statului ar putea să crească cu peste 20 de milioane de euro anual de pe urma acestei taxe, dacă aceştia ar juca numai de două ori pe săptămână.

Cu toate acestea, se aşteaptă la venituri mult mai mari.

La această taxă se adaugă şi impozitarea operatorilor, dar şi impozitarea veniturilor celor care câştigă la astfel de jocuri. Este o impozitare cu 25 % care se va aplica dacă această ordonanţă va trece de Parlament zilele acestea.