Veşti proaste pentru bugetari, se taie un spor de 15%. Sindicatele ameninţă cu proteste

Publicat: Vineri, 09 August 2019 11:42 // Actualizat: Vineri, 09 August 2019 11:42 // Sursa: romaniatv.net

FSPAR protestează faţă de intenţia de eliminare a acordării sporului de 15% pentru condiţii grele de muncă.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Pro Administraţie din România (FSPAR), Silvia Moldovan, a anunţat, vineri, că organizaţia dezavuează intenţia Guvernului de eliminare a acordării sporului de 15% pentru condiţii grele şi vătămătoare de muncă şi că, în cazul în care se va decide în acest sens, vor fi declanşate acţiuni de protest.

Probleme pentru aceşti bugetari. Au fost anunţaţi că nu mai primesc VOUCHERE de VACANŢĂ

"Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie din România (FSPAR) îşi exprimă profunda nemulţumire şi indignare faţă de informaţiile apărute în mass-media faţă de intenţia Guvernului României de a suspenda/elimina acordarea sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în Legea-cadru nr. 153/2017, pentru lucrătorii din administraţia publică locală şi serviciile publice din subordinea acestora. Având în vedere că de acest spor beneficiază cu precădere angajaţii din serviciile publice de gospodărie comunală, care îşi desfăşoară activitatea în condiţii deosebite, în deplin acord cu interesele acestora, Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie din România se opune unui astfel de demers pe care îl consideră nedrept şi discriminatoriu în raport cu celelalte categorii de bugetari exceptaţi de la aplicarea acestei măsuri", a arătat, într-un comunicat de presă, Silvia Moldovan.

Potrivit comunicatului, în situaţia în care guvernanţii nu vor ţine cont de doleanţele sindicaliştilor şi vor lua măsuri care vor afecta drepturile şi interesele legitime ale lucrătorilor pe care îi reprezintă, Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie din România a precizat că va iniţia şi va întreprinde toate demersurile pentru declanşarea acţiunilor de protest.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
fspar salarii bugetari sindicate bugetari sporuri bugetari venituri bugetari
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8406
RON
09 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H