Veşti proaste pentru femeile care suferă de migrene. Vezi la ce riscuri sunt expuse

O mulţime de femei suferă de migrene, iar dacă la unele dintre ele formele sunt ceva mai uşoare, la altele durerile de cap vin însoţite de tulburarea vederii. Cele care intră în a doua categorie sunt expuse, potrivit cercetătorilor, unui risc mai mare de a face infarct sau atac cerebral.

16 ian. 2013, 13:04
Veşti proaste pentru femeile care suferă de migrene. Vezi la ce riscuri sunt expuse

Un studiu realizat pe un eşantion de 27.860 de femei în ultimii 15 ani arată că persoanele care suferă de migrene severe asociate cu tulburări de vedere (aură vizuală, n.r.) prezintă un risc mai mare de a face atac de cord sau atac cerebral.

Mai exact, migrenele cu aură vizuală reprezintă al doilea factor de risc care poate conduce la acest tip de accidente, după hipertensiunea arterială, dar înaintea altor afecţiuni precum diabet, obezitate, afecţiuni dobândite în urma fumatului dar şi moştenite în familie.

Medicul Tobias Kurth, unul dintre autorii studiului, a explicat că riscul de accident cerebral sau vascular este de trei ori mai mare la femeile cu migrene cu aură decât la cele care suferă de migrene simple.