Vești proaste pentru persoanele care stau la bloc! Ce amenzi riscă românii gălăgioși

Vești proaste pentru locatari! Cresc amenzile pentru locatarii care nu respectă orele de liniște la bloc, iar în unele cazuri sancțiunile se pot dubla! Mai jos ai toate detaliile.

04 mart. 2024, 13:51
Vești proaste pentru persoanele care stau la bloc! Ce amenzi riscă românii gălăgioși

Vești proaste pentru locatari! Cresc amenzile pentru locatarii care nu respectă orele de liniște la bloc, iar în unele cazuri sancțiunile se pot dubla! Mai jos ai toate detaliile.

Citește și ANAF introduce noi amenzi drastice de până la 10.000 lei la finalul lunii martie. Ce categorie de români sunt vizați

Românii care folosesc aparate care produc prea mult zgomot sau cei care ascultă muzică prea tare pot fi sancționați cu până la 10.000 de lei.

Deranjarea celorlalți locatari prin organizarea petrecerilor sau prin muzică dată la un volum ridicat, indiferent de oră, va fi sancționată cu amenzi substanțial majorate față de cele din prezent, sancțiuni care pot ajunge de la 6.000 lei până la 12.000 lei în caz de repetare.

Amenzile de până la 12.000 de lei se aplică pentru organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social.

Persoanele care nu respectă programul de liniște noaptea sau la ora prânzului vor fi amendați cu până la 2.000 lei, față de 1.500 lei, cât era până acum plafonul maxim.

În caz de recidivă, valoarea crește substanțial, astfel că cine încalcă legea riscă amendă de până la 6.000 lei.

Cine poate fi sancționat dublu

De altfel, sunt prevăzute în toate aceste cazuri și altfel de sancțiuni, ca de pildă prestarea a 100 până la 150 de ore de activități în folosul comunității.

De asemenea, vor primi amenzi duble comercianții care nu respectă decizia autorităților de suspendare a activității, ca urmare a încălcării interdicțiilor de vânzare a alcoolului în anumite zile, la anumite evenimente sau minorilor.

Amenzi duble vor primi și firmele sancționate pentru închirierea spațiilor de proxenetism și care nu au respectat decizia de suspendare.

În comisiile de specialitate, senatorii au decis să dubleze însă doar amenzile pentru tulburarea liniștii publice prin petreceri și nerespectarea orarului de liniște, pentru recidiva acestor contravenții, cât și amenzile pentru anumiți comercianți.

Amenzile pentru deranjarea vecinilor sau locuitorilor prin petreceri, muzică și zgomot au fost majorate ultima dată în ianuarie 2020.

Citește și Amenzi de mii de lei pentru românii care stau la bloc și încalcă această regulă simplă

Raportul cu noile niveluri de amenzi urmează să fie votat în plenul Senatului și, ulterior, proiectul va merge în Camera Deputaților pentru vot final, potrivit DCNews.ro.