Veşti proaste pentru români. Amenzile din starea de urgenţă nu pot fi anulate

Publicat: Duminică, 31 Mai 2020 19:01 // Actualizat: Duminică, 31 Mai 2020 19:01 // Sursa: romaniatv.net

Consiliul Legislativ atrage atenția că proiectul de lege depus de PSD, ALDE și PRO România, care cerea ștergerea amenzilor din perioada stării de urgenţă, încalcă prevederile Constituției.

Potrivit Consiliului Legislativ, amenzile din perioada stării de urgență nu pot fi anulate prin lege.

"Pe de altă parte, având in vedere principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, precizăm că anularea proceselor-verbale încheiate nu poate fi realizată prin lege, aşa cum se prevede la art.1, întrucât constatarea nulitălii.este de competenta instanţei de judecată", se arată în decizia Consiliului Legislativ.

"Potrivit Expunerii de motive, reglementarea este propusă „pentru a evita blocaje în siştemul de justiție, dar şi pentru a limita pericolul de răspândire a virusului COVID-19 în această perioadă.

Prin conţinutul său normativ, propunerea legislativă face parte din categoria legilor ordinare, iar în aplicarea art.75 alin.(1) din Constituția României, republicată, prima Cameră sesizată este Senatul.

Precizăm că, prin avizul pe care îl emite, Consiliul.Legislativ nu se poate pronunța asupra oportunităţii soluțiilor legislative preconizate.

(...) Întrucât propunerea legislativă va avea implicații asupra bugetului de stat, este obligatorie solicitarea unei informări din partea Guvernului, în conformitate cu dispozițiile din (...) Constitutie", se arată în document.

Citeşte şi S-a decis care este ultima zi când mai pot fi contestate amenzile din starea de urgenţă

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8433
RON
15 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H