VEŞTI PROASTE pentru şoferi. Poliţele RCA ar putea fi încheiate pe numele şoferului, nu pentru maşină

Publicat: Marţi, 12 Martie 2019 12:05 // Actualizat: Marţi, 12 Martie 2019 13:47 // Sursa: romaniatv.net

Șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a vorbit despre ce s-ar putea întâmpla cu polițele RCA. Deocamdată este vorba despre niște propuneri care ar putea prinde însă viață.

Foto: dcnews.ro

"Este un lucru pe care vrem să-l facem. Pentru că polița RCA trebuie să reflecte, în primul rând, riscul de accident, care ține de șofer, nu de mașină", a spus Bogdan Chirițoiu comentând ideea ca, pe viitor, Asigurarea de Raspundere Civila Auto (RCA) să fie încheiată pe numele șoferului, nu al proprietarului autoturismului, scrie dcnews.ro.

Citeşte şi A câştigat 10.000 de dolari pentru că a citit integral condiţiile generale din asigurarea de călătorie

"Evident că, dacă sunt mai mulți conducători auto care împart aceeași mașină, prețul poliței RCA va trebui să fie adaptat în consecință. Știu că atenția opiniei publice s-a concentrat pe această propunere. Nu este însă ceva iminent, nu mă aștept ca această propunere să fie introdusă în lunile următoare. O schimbare legată de RCA va avea loc în câteva luni, dar nu cred că această propunere va fi preluată acum, avem alte priorități", a precizat șeful Consiliului Concurenței.

Întrebat în legătură cu durata asigurării RCA, Bogdan Chirițoiu a spus că introducerea, în 2016, când s-a modificat legislația în domeniu, a polițelor pe o lună a fost o greșeală. "Dacă la persoanele juridice văd o logică", pentru că se întâmpla ca o firmă să nu poată folosi întreg parcul de mașini tot timpul, în cazul persoanelor fizice, nu funcționează aceeași logică.

"Din păcate oamenii uită sau nu vor să-și reînoiască polița, astfel că numărul șoferilor care circulă fără RCA a crescut în ultima perioadă. De ce este important acest lucru? Pentru că dacă luăm suma cheltuielilor pe reparații, ea trebuie acoperită din banii plătiți pe RCA. Dacă plătesc mai puțin, evident polița va fi mai scumpă. Deci acesta este obiectivul nostru: să facem ca polița RCA să fie cât mai ieftină. Și văd că ea este deja mai ieftină decât a fost anul trecut sau acum doi ani. Dacă vrem să o vedem mai ieftină, trebuie să avem în vedere două lucruri: să fie câți mai mulți oameni care plătesc polițe RCA, și de aceea am dori să revenim la sistemul pe șase luni sau pe un an. Doi, să avem grijă să nu crească prețul reparațiilor", a detaliat Bogdan Chirițoiu.

În cazul în care mai multe persoane împart aceeași mașină, șeful de la Concurență a declarat că "atunci, prețul poliței RCA va fi adaptat acestei situații. Să ajungem însă acolo și vom vedea cum trebuie să procedăm. Legea o facem după cum e logic să fie fie legea. Legile se pot schimba, dar trebuie să aibă coerență intelectuală, sens economic. Dar repet, prioritățile sunt acum altele, cum facem să fie cât mai multe polițe RCA și cum facem să nu coste foarte mult service-ul", a subliniat șeful Consiliului Concurenței.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
polita rca polita rca pentru o luna RCA ieftin Bucuresti schimbari polite rca
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 mar 13:38
Răspunde | Votează email 0 email
Mihai
Nu stiti cum sa-i mai furati pe romani.Daca va fi RCA pe persoana fizica, ar insemna ca in caz de accident cu victime sa-i platiti despagubiri si pentru tratamente si eventual sustinerea unui proces.Abia atunci s-ar putea spune ca soferul este asigurat, ca un medic pentru mall praxis.Dar voi vreti doar sa-i jecmaniti pe romani nu sa-i protejati.
1
EUR
4.7216
RON
25 Aug
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H