Veşti proaste pentru şoferi. Vezi cu cât s-au scumpit carburanţii VIDEO

Carburnaţii s-au scumpit în ultimele zile. Astfel, şoferii nu vor mai găsi benzină şi motorină mai ieftină de 5 lei în ţară. Totul este cauzat de scumpirea bruscă a petrolului pe piaţa internaţională.

09 sept. 2015, 13:19
Veşti proaste pentru şoferi. Vezi cu cât s-au scumpit carburanţii VIDEO

Românii sunt nevoiţi să scoată acum mai mulţi bani din buzunar pentru a-şi umple rezervorul. În staţiile din ţară deja nu mai găsim carburanţi mai ieftini de 5 lei. De exemplu, un litru de benzină costă 5,17 lei, iar motorina 5,11.

În urmă cu două săptămâni, preţurile la carburant erau de 4,90 lei pe litru. „Nu e singurul domeniu pentru care scoatem mai mulţi bani din buzunar. Fac plinul şi, într-adevăr, se simte”, spune un şofer pentru România TV

Şoferii se tem că preţul carburantului să nu crească mai mult. ,,Măcar să rămână aşa, e foarte bine dacă rămâne aşa. să nu ajungă iar la 6 lei, cum a fost”,. a spus un alt şofer.

Majorările au o explicaţie: pe piaţa internaţională petrolul s-a scumpit brusc în ultimele zile. În ultima săptămână, barilul de petrol s-a apreciat cu peste 25%, iar acum două săptămâni a avut loc cea mai mare creştere din ultimii 6 ani: petrolul s-a scumpit cu 10% într-o singură zi.

Citeşte şi Anunţ important pentru şoferii cu maşini pe motorină