Veşti SUMBRE pentru bugetari. Se taie bonurile, voucherele şi alte sporuri. Prima reacţie a PSD

Florin Câţu anunță că toate drepturile bugetarilor vor fi tăiate și că aceștia nu vor mai primi vouchere, tichete de vacanță și alte sporuri. Mai mult, Cîțu nu este de accord nici cu pensiile speciale pe care le vrea desființate.

21 aug. 2019, 08:18
Veşti SUMBRE pentru bugetari. Se taie bonurile, voucherele şi alte sporuri. Prima reacţie a PSD

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a afirmat că salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. El consideră că sunt două soluţii „pentru a elimina această discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste” – bugetarii să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat, deşi „nu este o soluţie optimă”, şi „să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treaba”.

„Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD-ALDE dispare cu venirea liberalilor la guvernarea României!”, a adăugat Cîţu. “Vine momentul adevarului!

In medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble fata de cele din sectorul privat. DUBLE!

TICHETE DE MASĂ 2020. Veşti proaste pentru bugetari, anunţul vine de la Ministerul Muncii

Dar comparatia nu este corecta. Nu surprinde toate informatiile. 

Bugetarii primesc tichete de vacanta, tot felul de sporuri, zile libere si cel mai important siguranta ca indiferent de cat prost isi fac meseria nu pot sa concediati. Tot ce primesc in plus bugetarii este sustinut de taxe platite de privati.

Este clar ca bugetarii sunt privilegiatii societatii. Fara niciun dubiu. Trebuie sa avem curajul sa recunoastem TOTI acest lucru. Restul romanilor, din tara si din strainatate, muncesc pentru ca bugetarii sa traiasca bine, chiar daca majoritatea sunt praf la locul de munca. (Exista o parte dintre bugetarii care merita fiecare leu pe care il primesc. Ei sunt singurii care raman in guvernarea liberala.)

O DISCRIMINARE nenorocita care trebuie sa dispara din societate. AJUNGE!!!

Sunt doua solutii pentru a elimina acesta discriminare promovata si sustinuta de guvernele socialiste. 

Daca bugetarii vor sa-si pastreze aceste beneficii atunci trebuie sa accepte sa plateasca taxe mai mari pe venit decat cei din sectorul privat.

Nu este o solutie optima. Taxele distorsioneaza comportamentul si am avea alte probleme neprevazute. Ar functiona doar in cazul pensiilor speciale si al veniturilor din prezenta in diferite consilii de administratie- adica taxarea sinecurilor.

Ramane aceasta solutie. Bugetarii trebuie sa accepte sa munceasca fara vouchere, tichete de vacanta, tot felul de sporuri, pensii speciale si mai ales trebuie sa accepte sa fie concediati atunci cand nu-si fac treaba.

A lucra in sectorul public nu trebuie sa mai arate ca un premiu. Ca si cum cel care ajunge acolo a castigat la loterie si este aranjat pe viata. 

Este inadmisibil sa dai spaga sa lucrezi in sectorul public cand economia privat importa forta de munca din exterior!

Acest sistem bolnav si falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea Romaniei!

CNSP inca nu a publicat estimarile de vara desi avem o rectificare bugetara. Trebuiau publicate in iulie. Sigur si-au incasat salariile. Le-au incasat si atunci cand NU au facut studiu de impact pentru legea salarizarii, legea pensiilor, OUG 114 etc.

Curtea de Conturi nu a investigat exectutia bugetara de anul trecut, nici pe cea de acum doi ani si nu da semne ca vrea sa investigheze aceasta rectificare bugetara. Dar salariile le primesc. La fel si pensiile speciale.

ANAF… trebuie restructurat din temelii. Zilnic primesc de la cetateni exemple de abuzuri ale functionarilor ANAF. Abuzuri pentru care acestia nu platesc niciodata.

CNSP, ASF, ANAF, Curtea de Conturi, MAI, CNAS etc.. institutii care ar fi trebuit sa-i protejeze pe romani de ABUZURILE infractorilor de la PSD+ALDE nu-si fac treaba. Dar primesc salarii, sinecuri si pensii speciale.

AJUNGE!

Vine curatenia de primavara.

#NuLuamPrizonieri #RomaniaFaraPSDsiALDE#FaraCompromisCuCiumaRosie”, este anunțul dur al lui Cîțu făcut pe o rețea de socializare.

În replică, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că PNL ”dispreţuieşte” românii care muncesc şi ”îi ameninţă” cu tăieri de venituri, atrăgându-i atenţia liberalului Florin Cîţu că a pus ”o etichetă” pe milioane de oameni care muncesc cinstit când a spus că bugetarii câştigă dublu faţă de angajaţii din privat.

„PNL dispreţuieşte românii care muncesc şi îi ameninţă pentru a nu ştiu câta oară cu tăieri. Domnule Cîţu, să speraţi să nu aveţi nevoie să intervină pentru dumneavoastră un pompier ‘praf’ la incendiu, un medic ‘praf’ la UPU sau un poliţist ‘praf’ dacă vă aleargă cineva cu un cuţit la brâu, aşa cum s-a întâmplat acum câteva zile la Craiova, când un poliţist aflat în timpul liber a sărit şi l-a imobilizat cu mâinile goale pe agresor. Aţi pus o etichetă pe milioane de oameni care muncesc cinstit şi o fac pentru că societatea asta să funcţioneze. V-aţi bătut încă o dată joc de români făcând această afirmaţie. Începeţi dumneavoastră, domnule Cîţu, senator în Parlamentul României, plătit de la bugetul de stat, şi plecaţi acasă sub eticheta de ‘bugetar praf’. Pentru că nimeni nu v-a ales să staţi acolo pe banii românilor ca să îi dispreţuiţi, să îi jigniţi şi să le luaţi veniturile. Doar aşa, pentru că aţi decis dumneavoastră că bugetarii sunt ‘praf'”, a scris Fifor, miercuri, pe Facebook, ca răspuns la postarea lui Cîţu.