STUDIU: Vezi care sunt meseriile din cauza cărora s-au îmbolnăvit cei mai mulţi salariaţi anul trecut

Anul trecut am fost raportate cele mai puţine îmbolnăviri profesionale din 2005 încoace, arată studiul morbidităţii prin boli profesionale din 2015. Cei mai mulţi salariaţi au fost diagnosticaţi în 2015 cu boli cauzate de suprasolicitarea aparatului locomotor, cu silicoză, bronşită cronică, toate cauzate de condiţiile în care muncesc.

07 apr. 2016, 06:08
STUDIU: Vezi care sunt meseriile din cauza cărora s-au îmbolnăvit cei mai mulţi salariaţi anul trecut

În Olt şi Hunedoara locuiesc cele mai multe persoane care au fost diagnosticate cu boli profesionale anul trecut. Meseriile care au îmbolnăvit cei mai mulţi salariaţi sunt: lăcătuş mecanic, miner, preparator-presator produse din cărbune, maşinist pod rulant. Şapte români au fost diagnosticaţi cu cancer profesional anul trecut.

Centrul Naţional de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar, compartimentul sănătate ocupaţională şi mediul de muncă, a publicat recent raportul morbidităţii profesionale în România, în 2015.

Iată cele mai importante concluzii ale acestui raport:

Cele mai multe persoane care au fost diagnosticate cu boli profesionale în cursul anului trecut locuiesc în judeţele Olt, Hundoara, Mureş, Gorj, Prahova, Cluj, Bucureşti, Maramureş, Buzău, Argeş, în această succesiune, potrivit informaţiilor centralizate de Centrul Naţional de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar.

În contrast, în opt judeţe nu s-a raportat niciun caz de îmbolnăvire profesională în 2015. Acestea sunt: Vaslui, Vrancea, Alba, Braşov, Giurgiu, Ialomiţa, Satu-Mare, Sălaj.

Profesiile la care s-au înregistrat cele mai multe persoane diagnosticate în 2015 cu boală profesională sunt: lăcătuş mecanic (130 persoane cu boli profesionale), miner (82 de persoane), preparator-presator produse din cărbune (54 de persoane), maşinist pod rulant (33 de persoane), turnător-formator (32 de persoane) şi lăcătuş de mină (30 de persoane), se arată în raportul morbidităţii profesionale în România, în 2015.

Citeşte mai mult pe economica.net