Vezi care sunt pericolele care te pândesc pe Facebook

Rețelele de socializare constituie în zilele de astăzi locuri periculoase. Utilizatorii se cred protejați  de ecranul computerului, spun sau fac lucruri mult mai îndrăznețe decât în realitate și se ajunge ușor la abuzuri.

24 ian. 2012, 12:17
Vezi care sunt pericolele care te pândesc pe Facebook

“O fetiță care vrea să fie populară va comunica pe chat, va face poze și de aici la abuzuri asupra ei este foarte puțin. Un risc major este cel al faptului că pedofili sau alți abuzatori sexuali își racolează victimele”, a declarat, pentru RTV.NET, psihologul Anda Păcurar.

“Unii dintre părinţi nu estimează potențialul de periculozitate a spaţiului virtual, ei înșiși, în multe cazuri, creând și încurajându-și copiii să folosească astfel de conturi în detrimentul contactului real, autentic cu aceștia. Ca specialist, atrag atenția asupra necesității educației în acest sens a părinților. Este foarte important pentru părinții care confundă «siguranța» în calitate de internaut a copilului să înțeleagă că un copil are nevoie de activități de stimulare variată atât fizică, cât și cognitiv-emoțională. Spațiul virtual adesea poate furniza iluzia unei astfel de stimulări polivalente, însa să nu uităm că este doar o iluzie”, a declarat psihologul Jeni Chiriac.

Facebook, instrument de socializare indiscret

„Facebook-ul este folosit foarte diferit de oameni de vârste diferite. E un instrument de socializare extrem de indiscret, desigur oamenii se expun. O fac și pentru că suntem o societate narcisică și vrem să fim văzuți, dar și pentru că este foarte ușor de folosit, de comunicat, de găsit oameni din  trecut sau oameni noi. Ca orice instrument nu e rău în sine, ci depinde cum e folosit. Cei care evită viața reală o pot face în multe feluri și ar face-o și dacă nu ar exista rețelele de socializare online”, ne-a mai spus Anda Păcurar.

Tinerii din  ziua de astăzi leagă relații mai ușor în social media

“Cred că pentru mulți este doar o etapă. E drept că mulți copii și adolescenți sunt foarte dornici să petreacă mai tot timpul în fața calculatorului, dar sunt capabili să relaționeze și în viața reală trebuie doar să li se faciliteze acest fapt. Adesea le e mai ușor să înceapă relații așa chiar cu colegi și apoi în mediul real să le continue”, a mai spus Anda Păcurar.

Social media dăunează dezvoltării personalităţii copiilor

“Consumatorismul încurajat de diferitele jocuri şi programe online care adesea pot interveni în încercarea de educare şi formare constructivă a copilului şi aici mă refer la rezistenţa la frustrare, atitudinea faţă de eşec şi implicit actele ratate care adesea se «reglează» în colectivitate prin interacţiunea directă cu ceilalţi”, a completat psihologul Jeni Chiriac.

Facebook va avea în curând 4,2 milioane de utilizatori din România

Numărul utilizatorilor din România care au cont pe Facebook se ridică în acest moment la 4.161.340, informează Facebrands.

Oraşele cu cei mai mulţi utilizatori sunt: Bucureşti – 1.012.380, Cluj-Napoca – 183.900, Timişoara – 180.520, Iaşi – 174.580, Constanţa – 140.760, Braşov – 115.920, Craiova – 95.680, Galaţi – 93.260.


loading...