Vezi ce trebuie să faci de Paşte ca să nu te îngraşi

Dacă vrei să-ţi păstrezi silueta suplă, anumite zile speciale precum Sărbătorile Pascale s-ar putea sa-ţi aducă câteva kilograme în plus. Deşi meniurile de Sărbători pot fi foarte grele, există diverse soluţii pentru a nu avea un şoc când te vei urca pe cântar.

05 apr. 2018, 15:10
Vezi ce trebuie să faci de Paşte ca să nu te îngraşi

Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice la Clinica Smart Nutrition vorbeşte despre câteva trucuri care ne pot ajuta să ne menţinem greutatea, fără să renunțăm la deliciile culinare specifice acestei perioade.

Potrivit cosmopolitan.ro, dacă obișnuiți sa va așezați la masă împreună cu familia după slujba de înviere, rezumați-vă la o gustare.

Dimineața, puteți consuma o parte dintre preparatele tradiționale, pentru a le elimina din meniul mesei de pranz. Ouăle cu cozonac pot să fie o opțiune foarte bună pentru micul dejun.

Stați cel mult o oră la masă, pentru a evita să mâncați fară să vă mai fie foame. Mai degrabă vă ridicați de la masă și vă faceți siesta sau o plimbare.

Drobul sau răcitura de pasăre, servite cu multe legume și fără pâine, reprezintă o masă ideală de Paște din punct de vedere al nutriționistului.

Încercați să combinați friptura de miel doar cu o salată de sezon și veți obține o masă consistentă și suficientă. Încercati să împărțiți preparatele tradiționale pe mai multe zile, așa încât să puteți gusta din toate, dar nu din toate odată. Puteți renunța la desert dacă este o oră mai târzie! După o masă copioasă, desertul este greu de digerat de organism.

Limitați consumul de alcool, deoarece acesta aduce calorii/muncă în plus organismului.


loading...
Partenerii noștri