Vezi unul dintre cele mai LUNGI EXPERIMENTE din istorie. Cea mai LENTĂ picătură din lume a curs

Publicat: Vineri, 19 Iulie 2013 19:24 // Actualizat: Vineri, 19 Iulie 2013 19:24 // Sursa: RTV.net

Picătura cu cel mai lent ritm de formare din lume a căzut, în sfârşit, în Irlanda, punând astfel capăt unuia dintre cele mai îndelungate experimente ştiinţifice din lume.

Foto: Captură video

În cadrul acestui studiu, descris pe site-ul revistei Nature, cercetătorii de la Universitatea Trinity din Dublin (Irlanda) au filmat modul în care se formează picăturile de smoală - o pastă derivată din petrol, de două milioane de ori mai vâscoasă decât mierea - timp de 69 de ani, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Şi-au filmat copilul zilnic în primul an de viaţă. Vezi filmul devenit VIRAL în câteva zile VIDEO

Primul experiment de acest tip a debutat în 1927, afirmă revista Nature, la Universitatea Queensland din Australia, cu scopul de a demonstra că smoala, solidă în aparenţă, este de fapt un lichid. Însă mult aşteptata cădere a picăturii de smoală, care se produce în medie o dată la zece ani, nu a putut fi filmată în acea vreme.

Citeşte şi Cercetătorii au clonat un şoarece dintr-o singură picătură de sânge

Un alt experiment similar, lansat de irlandezi în 1944, a permis obţinerea celebrelor imagini. Aşa cum explică site-ul Universităţii Trinity, cercetătorii implicaţi în acest experiment inedit au remarcat în urmă cu câteva săptămâni că o picătură s-a format la capătul tubului folosit în laborator şi au decis să filmeze pentru prima dată tristul destin al unei picături de smoală.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 aug 20:05
...în Irlanda, punând astfel capăt unuia dintre cele mai îndelungate experimente ştiinţifice din lume. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
19 iul 21:35
...folosit în laborator şi au decis să filmeze pentru prima dată tristul destin al unei picături de smoală. Sursa : RTV.NET ...
1
EUR
4.7781
RON
16 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H