Viaţa în Bucureşti, de 2.5 ori mai scumpă decât în Moldova

Locuitorii din Bucureşti au peste 13.000 de euro per capita pe an de cheltuială, faţă de bugetul de 5.300 de euro în cea mai săracă regiune a ţării, Moldova, arată o analiză a companiei de cercetare de piaţă GfK.

08 dec. 2021, 12:36
Viaţa în Bucureşti, de 2.5 ori mai scumpă decât în Moldova

România are o putere de cumpăre medie la nivel naţio­nal de 7.453 de euro per capita, ceea ce înseamnă 49,5% din nivelul mediu european, arată o analiză a companiei de cercetare de piaţă GfK, citată de Ziarul Financiar.

„Puterea de cumpărare a românilor creşte conside­rabil, însă avansul este susţinut în special de dezvoltarea zonelor urbane mari, mai exact a celor din Bucureşti şi din regiunile nord, vest şi centru“, spune Iuliana Coman, senior consultant market intelligence în cadrul GfK.

Citeşte şi: Greşeala banală care îţi încarcă factura la gaze şi cu 50%! 

Viaţa în Bucureşti, de 2.5 ori mai scumpă decât în Moldova

Pe harta puterii de cumpărare în România se remarcă zona Bucureşti-Ilfov. Nici nu e de mirare, căci aici s-au făcut cele mai mari investiţii în ultimii ani.

Citeşte şi: Benzina şi motorina se scumpesc de la 1 ianuarie 2022. Decizia Guvernului care duce la o creştere în lanţ a preţurilor

În ceea viaţa în Capitală, fiecare locuitor din Bucureşti are în medie 13.100 de euro pe an de cheltuială, cu 76% mai mult decât media naţională. Dacă face comparaţia cu un locuitor din zona  Moldovei, cea mai săracă zonă a României, diferenţa este mare. Analiza GfK arată că puterea de cumpărare din regiunea Nord-Est este la doar 71,2% faţă de media naţională. Asta înseamnă că locuitorii din această zonă au doar 5.300 de euro anual de cheltuială, adică de 2,5 ori mai puţin decât bucureştenii.


loading...
Partenerii noștri