Viaţa în trei triburi africane, văzută de un român. Poze de colecţie, elogiate de Daily Mail GALERIE FOTO

Fotografiile făcute de un român într-un periplu prin Tanzania, unde a vizitat trei triburi, reprezintă subiect de articol în cotidianul britanic Daily Mail.

06 ian. 2016, 17:55

Vlad Cioplea a petrecut 20 de zile în Tanzania, alături de triburile Masai, Bushman şi Tatoga, pe care le-a surprins în imagini şi ale căror tradiţii a încercat să le înţeleagă. „Am avut multe nopţi nedormite în corturile de campanie, pentru că animalele sălbatice erau foarte active – răgeau, mieunau şi scoteau sunete ciudate„, şi-a povestit Vlad Cioplea experienţele, în Daily Mail.

În timpul petrecut alături de tribul Masai, Vlad Cioplea a aflat că membrii acestei comunităţi suportă circumcizii dureroase încă de la vârsta de şapte sau, cel mult, 14 ani, după care sunt obligaţi să îşi părăsească locuinţele timp de trei luni, timp în care trebuie să înveţe cum să supravieţuiască pe cont propriu în sălbăticie. Îmbrăcaţi în negru şi cu semne tribale albe desenate pe feţe, aceşti tineri sunt numiţi „Nyangulo”. Întoarcerea lor acasă este considerată o sărbătoare, pentru care familiile lor sacrifică vaci şi capre.

Un alt trib pe care l-a întâlnit Vlad Cioplea în Tanzania a fost Bushman, ai cărui membri obişnuiesc să fumeze marijuana şi de la care românul a învăţat metode de vânătoare. „Deşi au insistat, nu am putut să mănânc carne de maimuţă. Însă, m-au învăţat cum să găsesc miere de albine sălbatică în copaci, foarte repede„, a spus acesta.

Vlad Cioplea mai spune cu un al treilea trib vizitat, Tatoga, este oarecum asemănător tribului Masai. Cei mai mulţi oameni pe care i-a cunoscut aici erau fierari şi fermieri şi, astfel, Cioplea a avut ocazia să vadă cum forjează băştinaşii vârfuri de săgeţi cu otravă. „Am fost surprins de ospitalitatea lor atunci când am fost invitat să beau ceai cu unul dintre liderii unei case„, a mai spus Vlad Cioplea. El a povestit că a fost surprins de o femeie Tatoga, care i-a spus că europenii se mănâncă între ei.