Viaţa lui Berlusconi, subiect de film: Jack Nicholson, în rolul lui Il Cavaliere GALERIE FOTO

Viaţa lui Silvio Berlusconi ar putea deveni în curând subiectul unui film, iar marele actor american Jack Nicholson ar putea fi principalul candidat la rolul principal, acela al lui Il Cavaliere.

06 aug. 2013, 20:24

Dacă Jack Nicholson nu va accepta acest ‘”rol dificil”, alţi candidaţi posibili ar putea fi actorii Dustin Hoffman, Robert De Niro, Harvey Keitel, Al Pacino, Anthony Hopkins sau Tom Hanks. Nu este exclus nici Arnold Schwarzenegger, care este „mult mai înalt decât fostul premier italian”, dar care ar putea compensa acest lucru cu experienţa sa politică, în calitate de fost guvernator republican al Californiei în perioada 2003-2011, informează agenţia ANSA.

Dar cel mai potrivit pentru acest rol ar fi, cu siguranţă, Jack Nicholson, unul dintre cei mai mari actori contemporani şi câştigător a trei premii Oscar, care are 76 de ani, adică exact vârsta lui Berlusconi, informează Agerpres.

Berlusconi înfruntă zilele acestea una dintre cele mai dificile perioade ale vieţii sale, după decizia Curţii de Casaţie de la Roma, care, pe 1 august, a confirmat condamnarea sa la 4 ani de închisoare, între care 3 sunt amnistiaţi, în procesul de fraudă fiscală din dosarul Mediaset.

Mort din punct de vedere politic

Declarat de multe ori ca fiind „mort din punct de vedere politic”, Berlusconi continuă să fie considerat specialistul „revenirilor răsunătoare”, în ciuda problemelor judiciare şi a scandalurilor sexuale în care a fost implicat în ultimii ani şi care ar fi pus definitiv capăt carierei sale politice în oricare altă ţară occidentală, alta decât Italia. „Il Cavaliere”, discreditat de procesele intentate împotriva sa de Parchetul din Milano, a fost obligat să demisioneze din funcţia de premier.

Ar fi potrivit un film despre viaţa magnatului media, deoarece „Berlusconi este precum James Bond: niciodată să nu spui niciodată niciodată”, a comentat recent jurnalistul Marco Travaglio, de la publicaţia romană de stânga Il Fatto Quotidiano.

Berlusconi este renumit şi apreciat în Italia pentru verva sa, care nu a slăbit, în ciuda vârstei de aproape 77 de ani. „Il Cavaliere” ştie că a îmbătrânit, dar nu-i pasă. „M-am privit în oglindă în dimineaţa aceasta şi m-am gândit: nu se mai fac oglinzi ca altădată…”, le-a povestit el recent fanilor săi la Roma, mai scrie Il Fatto Quotidiano, citat de Agerpres.

Fiul unui funcţionar de bancă milanez, născut la 29 septembrie 1936, Silvio Berlusconi îşi începe cariera ca prezentator pe vasele de croazieră, unde deja cântă şi povesteşte istorii amuzante şi bancuri. La sfârşitul anilor ’50 vinde aspiratoare, iar în 1961 îşi ia licebţa în Drept, apoi fondează o societate imobiliară. Crează în 1978, la Milano, un adevărat imperiu mass-media, Mediaset. Are trei posturi private de televiziune şi nu „condimentează” programele sale cu femei dezbrăcate, încă din anii ’80. Deţine şi numeroase publicaţii, editura Mondadori, dar şi clubul sportiv AC Milan.

În 1994 se lansează în politică. În câteva săptămâni, fondează partidul de dreapta Forza Italia (Hai Italia!), format în special din cadrele Fininvest. Partid pe care ar avea intenţia să îl refondeze, cu acelaşi nume, în luna septembrie 2013. Câştigă alegerile parlamentare din 1994, dar, părăsit de aliaţii săi de la Liga Nordului, primul guvern Berlusconi cade după aproape opt luni. În 2001 recâştigă alegerile şi guvernează până în aprilie 2006. Câştigă din nou alegerile generale în 2008, instalându-se la comandă pentru a treia oară, înainte de a demisiona în noiembrie 2011.

Preocupat de înfăţişarea sa şi de bunga-bunga

Foarte interesat de înfăţişarea sa, acest om de talie mică a recurs fără complexe la fondul de ten, la vopsirea părului şi la chirurgia estetică.

Pasiunea sa asumată pentru femeile tinere şi frumoase îi aduce în primăvara anului 2009 o devastatoare cerere de divorţ din partea celei de-a doua soţii, Veronica Lario, care primeşte o pensie alimentară de 100.000 de euro pe zi.

Şi îi mai aduce, la Milano, un proces în care este acuzat de abuz de putere şi de a fi întreţinut raporturi sexuale cu o minoră, marocanca „Ruby”. Berlusconi mai este faimos în Italia pentru petrecerile pe care le organizează în vilele sale, numite petreceri „bunga-bunga”.

Berlusconi este tatăl a cinci copii rezultaţi din două căsătorii, şi de mai multe ori bunic. Bărbat hiperactiv, care susţine că doarme numai cinci ore pe noapte, Berlusconi a fost supus la o intervenţie chirurgicală în noiembrie 2006, suferind de cancer la prostată şi i-a fost implantat un stimulator cardiac în Statele Unite. La ora actuală este logodit oficial cu Francesca Pascale, în vârstă de 27 de ani.


loading...