Viaţa unei fetiţe de 5 luni atârnă de un fir de aţă. Părinţii sunt disperaţi: A căzut cerul peste noi

Alexandra, o fetiţă frumoasă de numai 5 luni, suferă de defect septal ventricular, o malformație congenitală a inimii, care-i pune viața în pericol. Intervenția chirurgicală poate fi făcută și în România, la costuri mult mai mici decât în străinătate, la Spitalul Monza din București, iar suma necesară care îi va salva viața este 21.000 de lei.

22 iul. 2015, 09:57

Alexandra Dogariu este un copil vesel și plin de energie care ar putea binedispune chiar și pe cel mai ursuz om. Însă ochii migdalați, privirea caldă și veselia pe care fetița de 5 luni o răspândește în jur ascund o problemă serioasă de sănătate. Nu cu mult timp în urmă, Alexandra a fost diagnosticată cu defect septal ventricular, o malformație congenitală a inimii care îi pune viața în pericol.

Părinților nu le-a venit să creadă ce se întâmplă, dar au reușit să treacă peste șocul inițial, iar acum se luptă din răsputeri pentru a-i oferi fetiței lor șansa unei vieți normale.

„Am mers la un control de rutina când fetița avea 2 luni şi jumătate la doctorul nostru pediatru. Acolo doctorul a descoperit un suflu sistolic la inimioara fetiței. Ne-a recomandat un control de specialitate la un medic cardiolog pediatru. Am făcut programare si am mers la control. Acolo, după 10-15 minute de stat ca pe spini, intr-un final a dat diagnosticul. A căzut cerul peste noi. Nu am avut încredere in diagnostic, cu toate ca acest medic avea in spate 35 de ani de experiența si am mers la București la «Marie Curie». Aici s-a confirmat diagnosticul”, a spus tatăl feriţei. 

O viață normală pentru Alexandra Dogariu înseamnă o operație chirurgicală complexă care se poate realiza la Spitalul Clinic Monza, dar care costă mult peste posibilitățile părinților.

„Alexandra este toată viața mea!!!! Nu exista un lucru mai frumos pe care sa-l fi avut vreodată. Daca nu ne ajutam noi între noi, nu ne ajuta nimeni. Statul nu se interesează de copiii noștri. Copiii noștri sunt viitorul României. Daca statul nu se îngrijește de ei, atunci viitorul României e la pământ. Trebuie sa punem umărul si sa ne ajutam unul pe celălalt, pentru ca cei de la putere ne-au dat uitării”, spune Emilian Dogariu, tatăl fetiţei.

În sprijinul părinților a venit Asociația „Salvează o inimă”, care a demarat o urgentă campanie pentru strângerea fondurilor necesare, pe platforma de donații online – www.salveazaoinima.ro. Până la ora actuală, pe website, datorită oamenilor cu suflet, s-au strâns, în timp record, aproximativ 60% din fonduri.

Banii vor fi folosiți pentru intervenția chirurgicală pe care o va realiza doctorul Mircea Cotul, unul dintre cei mai buni specialiști în chirurgice cardiovasculară pediatrică din România.

„Șansele ca micuța să se facă bine sunt foarte mari, România având unii dintre cei mai buni specialiști în chirurgie cardiovasculară pediatrică din Europa, iar costurile sunt mult mai mici aici decât în restul Europei, spre exemplu. În timp record am reușit să strângem o mare parte din banii necesari și mai avem foarte puțini pași de făcut ca să-i salvăm viața. După foarte multe campanii umanitare derulate la nivel național și care s-au încheiat cu succes, am constatat că românii sunt persoane generoase, cu suflet mare și sar imediat în sprijinul semenilor lor, mai ales dacă acel seamăn este un bebeluș care are toată viața înainte”, declară Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”.

Cei care vor să salveze inimioara Alexandrei, o pot face donând online, pe website-ul https://salveazaoinima.ro/campaigns/dogariu-alexandra/ sau direct în conturile tatălui, Dogaru Emilian:

RO28BTRLRONCRT0293393501 (Ron)

RO75BTRLEURCRT0293393501 (Euro).


loading...