Vicepremierul Costin Borc: Cine vrea doctorat curat merge în străinătate, de ruşinea asocierii cu plagiatorii

Cei ce doresc un doctorat nu rămân în ţară, pleacă pentru a nu fi în aceeaşi tabără cu plagiatorii, a declarat, miercuri, viceprim-ministrul Costin Borc, la o conferinţa internaţională privind inovaţia desfăşurată la Bucureşti.

05 oct. 2016, 11:38
Vicepremierul Costin Borc: Cine vrea doctorat curat merge în străinătate, de ruşinea asocierii cu plagiatorii

„Marea noastră problemă este că avem multe doctorate plagiate. Şi mai este o problemă: în momentuil în care vrei un doctorat, spui: vai, dar mi-e ruşine să fiu în acelaşi grup şi mi-e teamă să nu fiu asociat cu plagiatorii. Aşadar ce facem dacă vrem un doctorat curat? Cine vrea doctorat curat merge în străinătate şi îl obţine”, a explicat Borc, prezent la întâlnire pentru a prezenta punctul de vedere al Guvernului faţă de locul codaş pe care România îl ocupă la capitolul inovare, potrivit Mediafax.

Viceprim-ministrul spune că românii pleacă din ţară şi astfel ridică nivelul inovării din alte state.

„Dar poate ar trebui vorbit şi despre conducătorii de doctorate, cine sunt şi ce fel de doctori sunt de fapt. Pentru că am tot vorbit despre doctori, dar n-am vorbit niciodată despre conducătorii de doctorate”, a adăugat Borc.

Universitatea de Vest face verificări cu privire la doctoratul Laurei Kovesi. Şcoala Doctorală de Drept, solicitată pentru informaţii