Vicepremierul Raluca Turcan: Dorim să eliminăm pensiile speciale, cu excepţia celor ale magistraţilor şi militarilor

Publicat: Sâmbătă, 07 Decembrie 2019 17:25 // Actualizat: Sâmbătă, 07 Decembrie 2019 17:25 // Sursa: romaniatv.net

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Guvernul doreşte eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor ale magistraţilor şi ale cadrelor militare la care nu se pot umbla.

Foto: Facebook / Raluca Turcan

"Vreau să menţin un angajament ferm, şi anume, drepturile câştigate nu se pierd şi legislaţia se aplică. Din perspectiva pensiilor, noi dorim să eliminăm pensiile speciale. Cu anumite excepţii: ale magistraţilor care beneficiază de o decizie a Curţii Constituţionale şi ale militarilor, care sunt în sistemul de apărare NATO", a spus Turcan într-un interviu la Digi24.

Ea a explicat că renunţarea la pensiile speciale înseamnă, de fapt, să se ajungă la situaţia în care acestea să fie calculate pe bază de contributivitate.

"Noi mergem cu actuala lege a pensiilor în aplicare, cu creşterea pensiilor de la 1 ianuarie, aşa cum s-a întâmplat de la 1 septembrie, cu creşterea salariului minim şi pe măsură ce avansăm, pregătim o lege a pensiilor care să introducă pentru toate pensiile din România sistemul contributivităţii şi dacă la un anumit moment legea nouă cu legea în vigoare se întâlnesc, avantajele câştigate nu se diminuează, însă se elimină inechităţile din sistemul de pensii", a susţinut Turcan, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că şi creşterea pensiilor prevăzută pentru luna septembrie a anului viitor se va realiza.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CCR pensii speciale Raluca Turcan
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H