Vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul Mihaela Toader s-au întâlnit cu reprezentanţii Băncii Mondiale

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, și Mihaela Toader, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, s-au întâlnit, joi, cu o delegație a Băncii Mondiale conduse de Elisabetta Capannelli, manager de țară pentru România și Ungaria.

16 feb. 2017, 16:49
Vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul Mihaela Toader s-au întâlnit cu reprezentanţii Băncii Mondiale

Discuțiile au vizat o trecere în revistă a colaborării din ultimii ani și perspectivele de dezvoltare a unor eventuale viitoare proiecte comune, potrivit unui comunicat al MDRAPFE, remis Agerpres.

„Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a beneficiat de expertiza Băncii Mondiale în cadrul a trei acorduri de consultanță, cu rol în fundamentarea strategică a unor domenii gestionate la nivelul ministerului. Colaborarea a fost valorificată în principal în 3 dintre strategiile definitivate de minister în ultimul an: Strategia de Dezvoltare Teritorială a României, Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării, Strategia Națională a Locuirii”, se spune în comunicat.

Alte rezultate ale colaborării cu Banca Mondială constau în elaborarea de criterii pentru prioritizarea investițiilor și a unor ghiduri de investiții destinate administrației publice locale pentru drumuri județene, sisteme de apă și apă uzată, drumuri locale și infrastructură socială (educație, sănătate, cultură și sport), se mai arată în comunicatul citat.