Vicepreşedinte Facebook, reţinut din cauza că nu a furnizat informaţii despre utilizatori

Vicepreședintele diviziei Facebook pentru America Latină, Diego Dzodan, a fost reținut de poliția braziliană, după ce a refuzat să ofere autorităților informații despre unii utilizatori ai rețelei sociale, informează publicația Le Figaro.

02 mart. 2016, 06:47
Vicepreşedinte Facebook, reţinut din cauza că nu a furnizat informaţii despre utilizatori

„Aceste informații au fost solicitate în scopul furnizării de dovezi care urmau să fie folosite într-o anchetă ce vizează activități de crimă organizată și traficul de droguri”, a precizat, marți, poliția din Sao Paulo într-un comunicat.

Poliția din Sao Paulo a explicat că Dzodan, cetățean argentinian, a fost arestat în baza unui ordin emis de un tribunal din statul Sergipe din nord-estul Braziliei.

Dzodan este acuzat că a ignorat un ordin judiciar emis în cadrul unei investigații secrete ce vizează activități de crimă organizată și trafic de droguri.

Un judecător brazilian a blocat în decembrie serviciul de mesagerie WhatsApp deținut de Facebook, după ce conducerea a refuzat să ofere informații poliției despre utilizatori.

Populația braziliană este una dintre cele mai mai utilizatoare din lume de rețele sociale precum Facebook, WhatsApp și Twitter.