Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, prins de DNA în timp ce lua mită în biroul său

Un nou scandal de corupţie în viaţa politică din România. Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a fost prins în flagrant de DNA Timișoara în timp ce lua 20.000 de lei mită chiar în biroul său. Banii erau ceruţi pentru a facilita obţinerea unor contracte de întreţinere a drumurilor în judeţ. Interceptat de procurori, baronul PNL le spunea afaceriştilor care îi dădeau mită că se teme că e tot timpul urmărit. Mai mult, liberalul i-a cerut unei femei să se dezbrace de frică să nu aibă ascunsă apartură de înregistrare. Nu s-a abţinut însă să ia şpaga.

12 mai 2015, 10:16
Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, prins de DNA în timp ce lua mită în biroul său

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș Severin, Ionesie Ghiorghioni a fost adus, marți după-amiaza, la sediul DNA Timișoara pentru audieri. El a spus la intrarea în sediu că este nevinovat și ‘că se consideră p victimă a unei înscenări.

O actiune de amploare a procurorilor anticoruptie de la DNA Timisoara a avut loc la Consiliulul Judetean Caras Severin. Vizat este vicepresedintele CJ Caras, Ionesie Ghiorghioni, un apropiat al lui Sorin Frunzaverde.

Ghiorghioni a fost prins in flagrant in aceasta dimineata pe cand primea spaga 20.000 de lei, chiar in biroul sau de la Consiliul Judetean, scrie opiniatimisoarei.ro. Potrivit unor surse, banii erau pusi intr-o revista, pe care i-a inmanat-o un om de afaceri. In schimbul lor, vicepresedintele Consiliului Judetean Caras Severin ar fi trebuit sa il ajute cu atribuirea unui contract.

Imediat ce a primit mita, Ionesie Ghiorghioni s-a trezit inconjurat de ofiterii DGA Timisoara si procurorii DNA.

Percheziţii au avut loc şi în apartamentul de serviciu din Resita al lui Ionesie Ghiorghioni, la casa lui din Otelu Rosu, in comuna Bucova si la alte adrese. La descinderi au participat procurori DNA de la Timisoara, ofiteri DGA Timisoara si jandarmi.

Deocamdata urmarirea penala este inceputa doar pentru doua infractiuni de trafic de influenta, pentru atribuirea unor contracte, a spus pentru opiniatimisoarei.ro avocatul lui Ghiorghioni, Cosmin Bolosin.

În anchetă este vizat şi pe nepotul vicepresedintelui CJ Caras Severin.

Fost deputat de Caras Severin in Parlamentul Romaniei in perioada 2004 – 2008, Ionesie Ghiorghioni ocupa scaunul de vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras Severin de 6 ani.

In 2011, Ghiorghioni a fost implicat intr-un scandal de proportii in comuna caraseana Bucova, unde satenii s-au rasculat si au fost la un pas sa-l ia la bataie pe vicepresedintele CJ, oamenii socotind ca le-a jefuit padurile, reunite intr-un composesorat, al carui presedinte era tocmia Ionesie Ghiorghioni.

In vara anului 2014, in media aparea un filmulet care il infatisa pe vicepe de la CJ Caras distrandu-se de minune la un chef cu patronul unor firme care aveau mai multe contracte cu statul, pentru reabilitarea de drumuri forestiere, respectiv ecologizarea unor depozite rurale de deseuri. In imagini se vede cum Ghiorghioni canta o melodie, iar pentru fiecare strofa, omul de afaceri cu pricina il recompenseaza cu bani.

Potrivit declaratiei de avere, vicepresedintele CJ Caras Severin Ionesie Ghiorghioni are peste 200 de hectare de padure si 2,5 hectare de teren intravilan. De asemenea, 2 case si 1 apartament, precum si o masina.