Vicepreşedintele CJ Olt acuzat că a provocat un accident soldat cu un mort, cercetat în libertate

Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, va fi judecat în stare de libertate, a decis, sâmbătă Judecătoria Slatina, potrivit România TV. Acesta este învinuit de ucidere din culpă după ce a fost implicat într-un accident rutier cu mai multe victime, dintre care una a decedat la spital.

26 oct. 2013, 12:30
Vicepreşedintele CJ Olt acuzat că a provocat un accident soldat cu un mort, cercetat în libertate

Radu Ţuluca, avocatul lui Marius Oprescu, a declarat, sâmbătă, că procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au declarat deja recurs, până la judecarea acestuia clientul său având doar interdicţia de a părăsi ţara timp de 30 de zile.

Marius Oprescu fusese reţinut, joi seară, pe 24 de ore, pentru ucidere din culpă, în baza unei ordonanţe emise pe numele său de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, fiind introdus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, vicepreşedintele CJ fiind implicat într-un accident rutier în Piatra Olt, în urma căruia mai multe persoane au fost rănite şi una a decedat la trei săptămâni de la producerea accidentului.

Miercuri, procurorii Parchetului Judecătoriei Slatina anunţaseră că fac cercetări faţă de Marius Oprescu, după ce cu puţin timp înaintea anunţului respectiv informaseră, tot printr-un comunicat de presă, că fusese începută urmărirea penală faţă de acesta pentru vătămare corporală din culpă.

VEZI ŞI Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt şi un medic de la Spitalul Judeţean, URMĂRIŢI PENAL

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt a fost implicat, în 3 octombrie, într-un accident rutier în Piatra Olt, unde maşina pe care o conducea, o Toyota Hilux aparţinând CJ, a lovit o căruţă în care se aflau patru persoane – un bărbat de 34 de ani, două femei şi un copil de 13 ani.

În urma impactului, bărbatul aflat în căruţă a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Slatina, unde a murit după 19 zile de spitalizare, respectiv marţi, 22 octombrie.

Avocatul familiei bărbatului decedat susţine că se încearcă muşamalizarea acestui caz, în condiţiile în care Spitalul de Urgenţă din Slatina, unde a fost dus Oprescu pentru recoltarea de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, nu ar fi fost respectat protocolul în acest caz.

VEZI ŞI Vicepreşedintele CJ Olt, acuzat că voia muşamalizarea cazului de omor în care e implicat

Vineri seara, după ora 20.30, au expirat ordonanţele de reţinere emise joi seara de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, şefa UPU, medicul Ecaterina Buzău şi o asistentă.

Cei patru au fost audiaţi vineri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, timp de aproape şapte ore, în dosarul referitor la accidentul rutier în care a fost implicat Marius Oprescu pe 3 octombrie.

Cercetările în dosar sunt efectuate, începând de vineri, de procurori de pe lângă Curtea de Apel Craiova.