Vicepreşedintele USR PLUS Cluj Napoca a demisionat: „USR PLUS a devenit un partid anti-NATO”

Vicepresedintele USR PLUS Cluj-Napoca, Lucian Mate, care a lucrat timp de șapte ani in SRI, între 2009 și 2016, a demisionat din partid, aducând acuzații grave.

01 sept. 2021, 11:12
Vicepreşedintele USR PLUS Cluj Napoca a demisionat: „USR PLUS a devenit un partid anti-NATO”

Lucian Mate, fost vicepreşedinte USR PLUS a anunţat că demisionează din partid, începând cu data de 1 septembrie, acuzând faptul că partidul a ajuns unul care dispreţuieşte lucrătorii din sistemul public.

„Am așteptat Comitetului Politic, care a avut loc în acest weekend, că să văd dacă vor există modificări în Regulamentul de adeziune a membrilor USR PLUS; modificări care mi-ar fi permis să-mi continui activitatea în partid, pentru care membrii USR PLUS Cluj-Napcoa m-au investit cu încrederea lor. N-a fost să fie!

Drept urmare, voi părăsii acest partid pentru că în ultima perioada USR PLUS a devenit un partid anti-NATO, care disprețuiește oamenii ce lucrează în sistemul de apărare și pentru care interesul public este interesul găștii conducătoare”, a scris Mate, pe Facebook.

Fostul ofițer SRI a mai arătat că îi este foarte greu să își explice „de ce USR PLUS întoarce spatele oamenilor în uniformă care au servit România”, potrivit Ziare.com.

„Știți cu toții că am fost ofițer SRI, iar din anul 2016 am trecut în rezervă. SRI este parte a NATO, dar și a Clubului de la Berna, acele structuri care apară siguranță cetățenilor europeni și români și care garantează parcursul democratic, euro-atlantic al țării noastre.

Activitatea ofițerilor SRI și a altora care fac parte din sistemul de apărare al României este pusă, prin angajamentele asumate, în slujba valorilor democratice, de apărare a statului de drept. Dacă oameni care au acest gen de carieră sunt indezirabili în acest partid, mă întreb care sunt de fapt valorile care ii animă pe liderii USRPLUS. Dacă partenerii NATO în România nu sunt doriți, atunci pe cine preferă liderii USRPLUS?”, a mai scris Mate, pe Facebook.

Lucian Mate, vicepreşedinte USR PLUS Cluj Napoca: „Dacă partenerii NATO nu sunt doriţi, pe cine preferă liderii USR PLUS?”

Fostul vicepreședinte al USR PLUS Cluj-Napoca a mai arătat că încearcă să își imagineze ce fac miniștrii USR PLUS, când, în calitatea lor de demnitari ai statului român, primesc informări de la SRI. „Le aruncă la gunoi ca maculatură? Se fac că nu le primesc? Nu le citesc? Mai grav, le ignoră? Fiindcă dacă le iau în considerare, atunci dovedesc dau dovadă de o fățărnicie de cea mai joasă speță.

Cum altcumva decât fățărnicie poate fi etichetat un comportament în care munca serviciului este eficientă, dar decidențîi îi disprețuiesc pe cei care o fac? Poate că, așa cum a comunicat deja public ministrul Năsui, sunt de preferat foștii colaboratori ai Securității.

Prin atitudinea și comportamentul pe care le-au avut față de mine, dar și față de alți foști ofițeri SRI, SPP, DIPI sau din alte structuri ale sistemului de apărare, liderii USRPLUS se plasează în compania „selectă” a lui Liviu Dragnea, Șoșoacă și alte personaje care-și iau „lumina“ de la Est”, a mai arătat Lucian Mate în anunțul referitor la demisie.

Citeşte şi: Rafila îl ironizează pe Nicuşor Dan, care a declarat că nu s-a vaccinat: „Întrebarea este: care medic trebuia să-i recomande, cel de familie sau pediatrul?”