Viceprimarul şi cinci consilieri PDL din Piatra Neamţ au demisionat din partid, vor activa ca independenţi

Viceprimarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a demisionat luni din Partidul Democrat Liberal (PDL) şi va activa ca independent, transmite Agerpres.

13 oct. 2014, 12:24
Viceprimarul şi cinci consilieri PDL din Piatra Neamţ au demisionat din partid, vor activa ca independenţi

Chitic a fost urmat de alţi cinci consilieri municipali aleşi din partea PDL, respectiv Luminiţa Vîrlan, Ana Monda, Ghiocel Tonco, Valeriu Andriţa şi Vasile Ouatu.

‘Am decis ca împreună cu alţi cinci colegi din PDL să activez ca independent în Consiliul Local Piatra Neamţ. Regret că trebuie să fac acest lucru în campania electorală şi sper ca opţiunea mea să nu afecteze imaginea formaţiunii politice din care plec, dar termenul legal care a permis această mişcare expiră săptămâna aceasta. Îmi doresc, la fel de mult ca alţi cetăţeni ai acestei ţări, o politică pentru oameni, o politică în care să primeze rezolvarea problemelor cetăţenilor, rezolvarea problemelor ţării. Din păcate, majoritatea partidelor politice, majoritatea liderilor politici au dezamăgit atât populaţia, cât şi proprii membri de partid. (…) Rămân consecvent în susţinerea politicii de centru-dreapta. Din postura de independent voi sprijini oamenii care merită să conducă România’, a postat Dragoş Chitic pe o reţea de socializare.

În acest moment, PDL mai are doar un singur consilier municipal la Piatra Neamţ.

Săptămâna trecută, cei şapte consilieri judeţeni ai PDL şi-au anunţat independenţa. De asemenea, majoritatea primarilor PDL s-au înscris în Partidul Social Democrat (PSD) sau Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR).

În 2012, PDL Neamţ a participat la alegeri într-o alianţă cu UNPR şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat (PNŢCD), pe liste comune. De asemenea, progresistul Culiţă Tărâţă a câştigat funcţia de preşedinte al CJ Neamţ din partea aceleiaşi alianţe, intitulată APEL. După ce UNPR a trecut alături de PSD, majoritatea politică din Consiliul Judeţean s-au schimbat, iar PDL a intrat în opoziţie.

În luna martie, primarul Gheorghe Ştefan a demisionat din funcţia de preşedinte al filialei PDL Neamţ, iar în campania electorală pentru alegerile europarlamentare a fost alături de Partidul Mişcarea Populară. De asemenea, Gheorghe Ştefan este membru al Fundaţiei Mişcarea Populară.