Viceprimarul Tudor Ionescu a DEMISIONAT. Cine îl va înlocui

Tudor-Tim Ionescu, zis Tudy, a demisionat, luni, din funcţia de viceprimar al Capitalei, potrivit România TV. El va fi înlocuit de Tomniţa Florescu, potrivit unor surse citate de Hotnews.

11 iul. 2016, 12:13
Viceprimarul Tudor Ionescu a DEMISIONAT. Cine îl va înlocui

Tudor-Tim Ionescu şi-a motivat demisia prin prisma „campaniei mediatice declanşate împotriva lui” de când a devenit viceprimar al Capitalei.

Văzând campania mediatică declanșată împotriva mea pe considerente ce țin exclusiv de sfera vieții mele private, din urmă cu mai bine de cinci ani, am luat decizia de a demisiona din funcția de viceprimar al municipiului București. Am câștigat această funcție cu sprijinul colegilor mei din ALDE, cât și al PSD, fiind ales pe lista ALDE a Consiliului General de către cetățenii Bucureștiului și țin să le mulțumesc tuturor”, a anunţat Tudor Ionescu, într-un comunicat.  

„Ca liberal, cred atât în separarea sferei publice de cea privată, cât şi în faptul că judecata politică trebuie să aibă loc în zona politicului, luând în calcul exclusiv elemente de ordin politic. Un episod de viaţă privată din trecutul meu, o greșeală, un episod ce nu a devenit cunoscut decât prin indiscreţia altora şi care nu a produs niciun fel de prejudicii unor terţi, nu poate și nu ar fi trebuit transformat într-un obstacol în calea unei cariere publice. Aceasta s-ar fi cuvenit a fi măsurată numai prin rezultatele ei publice. Nu cred că într-o societate liberă şi democratică cineva poate fi stigmatizat definitiv şi descalificat de la orice funcţie publică, din pricina unei întâmplări din sfera intimă.

Constat însă că percepțiile din lumea virtuală par să aibă mai multă greutate decât realitatea. Realitate bazată pe studii universitare solide la una dintre cele mai prestigioase universități europene, realitate bazată pe experiența administrativă dobândită ani la rând în aparatul de lucru al Parlamentului European și experiență politică acumulată în organizarea de partid și a campaniei electorale, toate desfășurate în cadrul mișcării liberale.  Am luat această decizie pentru că nu-mi doresc ca atacurile la persoana mea să afecteze echipa din care fac parte. ALDE este continuatorul liberalismului în România și reprezintă viitorul întrucât, în ALDE, fiecare membru își poate construi viitorul. Depinde doar de el acest lucru”, a mai transmis Tudor Ionescu.

El a mai precizat că renunțarea la funcția de viceprimar nu înseamnă „abandonarea dorinței mele de cetățean care dorește să vadă un București mai bun pentru locuitorii săi, de tânăr român care s-a întors în patria sa România, pentru a-și aduce modesta contribuție la progresul ei”.

Tudor Ionescu va fi înlocuit de Tomniţa Florescu, tot de la ALDE, potrivit Hotnews.

Tomnita Florescu este consilier general din partea ALDE. Aceasta este de profesie arhitect, fiind profesor la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, catedra Proiectare de Interior si Design.

Potrivit declaratiei de avere, Tomnita Tomescu are doua case in Bucuresti, prima de 186 mp, cumparata in 2011 si a doua de 230 mp, in cartierul H. Coanda, cumparata in 2007. Aceasta mai detine tablouri, bijuterii si obiecte de arta in valoare de 230.000 euro. 

Anual, incaseaza circa 70.000 lei, salariul de profesor la UAUIM, si 79.000 lei de la o firma de arhitectura (TOMDESIGN SRL) pentru prestarea de servicii de specialitate si 62.000 lei de la Casa de Pensii sector 3.  Tomnita Florescu are un credit de 16.000 de euro, din 2007. 

Ionescu a fost ales viceprimar în ședința de joi a CGMB, cu 28 de voturi „pentru” şi 19 „împotrivă”.

În trecut, Tudor Ionescu, a fost implicat într-un scandal sexual. Cunoscut sub numele de Tudy, acesta ar fi fost amantul Oanei Zăvoranu, căreia i-a trimis o filmare în care acesta apare în ipozstaze compromițătoare. Filmulețul a apărut, ulterior, pe Internet.

CITEŞTE ŞI: Oana Zăvoranu şterge pe jos cu viceprimarul Capitalei, fostul ei amant, Tudy. „Este un mincinos, nu m-a scos odată la un suc…” VIDEO