Victima batjocurii: S-a sinucis la numai 9 ani pentru că era umilit de colegii de şcoală

Un copil de 9 ani din Marea Britanie şi-a pus capăt zilelor după ce a fost umilit în mod constant de colegii săi de la noua şcoală unde se transferase. 

15 feb. 2013, 21:41

Aaron Dugmore a fost găsit de către mama lui spânzurat în casă. Copilul a fost dus de urgenţă la spital, unde a făcut stop cardiac, iar medicii nu au mai putut să îl salveze. A murit la 24 de ore de gestul sinucigaş.

Familia micuţului este devastată şi spune că băiatul a fost victima batjocurii, a umilinţelor la care l-au supus sistematic noii lui colegi de şcoală, scrie Daily Mail. Poliţia investighează încă circumstanţele în care s-a produs tragedia.

Mama copilului, Kelly Dugmore (30 de ani) a povestit drama fiului ei în noul colectiv de la Şcoala Primară Erdington Hall, unde copilul se mutase din luna ianuarie, iar bunica lui, Toni Dugmore (49 de ani) a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, scriind: „SUNT ÎMPOTRIVA UMILIRII!!!!!!!!!!”

O vecină a povestit că „Aaron era ţinta unei bande de copii mai mari decât el, din şcoală, care îl luau peste picior pentru că era nou-venit” şi îi spuneau că nu se prea descurcă. Dar el se adaptase foarte bine în clasa lui. În schimb, şcoala în care învaţă 450 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani primise din partea inspectorilor şcolari calificativul „inadecvat” anul trecut, mai scrie publicaţia britanică.

Sinuciderea lui Aaron se înscrie într-o serie de sinucideri din cauza umilinţelor care tinde să se răspândească tot mai mult în ultimul timp şi a tras deja semnalul de alarmă, dar se pare că este în zadar. Mai mulţi tineri au recurs la astfel de gesturi şocante, unele dintre ele fiind comise chiar „în direct”, pe Internet sau imediat după mesaje postate pe reţelele de socializare, în special pe Facebook.