Victimele coronavirusului din New York sunt încă păstrate în camioane frigorifice, după mai bine de un an de la deces

Trupurile victimelor noului coronavirus din New York City sunt încă ţinute în camioane frigorifice transformate în morgi temporare anul trecut, în vârful pandemiei, conform Biroului Medicilor Legişti.

08 mai 2021, 13:14
Victimele coronavirusului din New York sunt încă păstrate în camioane frigorifice, după mai bine de un an de la deces

La începutul lui aprilie 2020 mai mult de 800 de persoane au decedat în New York într-o singură zi din cauza coronavirusului. În săptămâna începută pe 5 aprilie au murit în medie 566 de persoane pe zi, conform Centrului de Control şi Prevenţie a Bolilor.

Morga temporară, folosită pe termen lung, Terminalul Marin South Brooklyn, care păstrează 750 de cadavre (nu toate sunt ale unor victime ale coronavirusului), serveşte ca o aducere aminte a efectului devastator pe care l-a avut boala asupra oraşului anul trecut.

„Depozitarea pe termen lung a fost o soluţie găsită în apogeul pandemiei pentru a asigura familiile victimelor că vor putea să-şi înmormânteze rudele aşa cum cred de cuviinţă”, a explicat Mark Desire, purtătorul de cuvânt al Biroului Medicilor Legişti, citat de CNN.

Victimele pandemiei din New York vor putea fi înmormântate de familii conform tradiţiilor

La sfârşitul lui martie 2020, camioanele frigorifice au servit şi ca morgi improvizate lângă spitalele din New York, în momentul cel mai dramatic al pandemiei, când numărul morţilor a crescut vertiginos.

Ultima dată când New York a recurs la astfel de măsuri drastice a fost după atacul terorist din 11 septembrie 2001, când biroul legiştilor a trebuit să identifice zeci de mii de părţi ale corpurilor celor 2.753 de victime ucise la World Trade Center.

„Cu sensibilitate şi compasiune continuăm să lucrăm individual cu familiile, caz cu caz, în perioada de doliu a acestora”, a spus Desire.

Biroul Medicilor Legişti a achiziţionat camioane frigorifice suplimentare, iar Agenţia pentru Managementul Situaţiilor de Criză a livrat 80 de astfel de camioane anul trecut.

Citeşte şi: Imagini şocante din Nepal, ţară aflată în colaps sanitar din cauza Covid 19