Victimele masacrului comis de un veteran de război din Serbia au fost înmormântate

Lacrimi în Serbia unde vineri au avut loc funeraliile celor 13 oameni împuşcaţi marţi de un veteran al războaielor din anii '90, din Balcani. Agresorul s-a împuşcat apoi în cap.

12 apr. 2013, 14:28
Victimele masacrului comis de un veteran de război din Serbia au fost înmormântate

Sute de oameni s-au strâns în cimitirul din Velica Ivanca, la 50 de kilometri de Belgrad, pentru înmormântări. Ieri, autorul crimelor, în vârstă de 60 de ani, a murit în urma rănilor suferite. Marţi dimineaţă, el a ucis un băieţel în vârstă de doi ani, şase bărbaţi şi şase femei.

Motivul nu este clar deocamdată. A fost cel mai grav masacru din ultimii 20 de ani din Serbia.

Marţi dimineaţă, în jurul orei 5.00, în satul Velika Ivanca situat la aproximativ 50 de kilometri de Belgrad a avut loc unul dintre cele mai sângeroase atacuri din istoria Serbiei. Asasinul, Ljubisa Bogdanovici, un bărbat în vârstă de 60 de ani, a început masacrul chiar cu fiul său, în propria lui casă, după a trecut la casele vecinilor unde a dat buzna şi i-a împuşcat în timp ce aceştia încă dormeau.

La vederea poliţiştilor, criminalul s-a întors acasă, unde şi-a împuşcat soţia, iar apoi a încercat să se sinucidă. El a murit joi seara, din cauza rănilor grave. Soţia lui, Javorka Bogdanovici, a supravieţuit, deşi a fost grav rănită.