Victor Ciutacu a răbufnit, după ce poliţiştii au anunţat că nu-i mai verifică pe cei din izolare: 11 luni au făcut ABUZ în serviciu

După ce iniţial poliţiştii au anunţat că dau avertismente în loc de amenzi, acum, aceştia refuză să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu. Jurnalistul Victor Ciutacu a răbufnit.

19 ian. 2021, 12:49
Victor Ciutacu a răbufnit, după ce poliţiştii au anunţat că nu-i mai verifică pe cei din izolare: 11 luni au făcut ABUZ în serviciu
Poliţiştii nu-i mai verifică pe cei din izolare. Victor Ciutacu a răbufnit: 11 luni au făcut ABUZ în serviciu

Victor Ciutacu a răbufnit, după ce poliţişii au anunţat că nu-i mai verifică pe cei din izolare sau în carantină la domiciliu.

Victor Ciutacu: Au descoperit subit că au prestat 11 luni în afara fișei postului

„Când mâncam eu aici și la tv rahatul că e abuz să te verifice miliția la ușă dacă respecți carantina/izolarea, n-am auzit vreun cap de cretă să-mi dea dreptate. Azi, când au aflat că toți în afară de ei iau bani în plus pe motiv de activități în pandemie, au descoperit subit că au prestat 11 luni în afara fișei postului. Dacă nu s-a schimbat peste noapte codul penal, e abuz în serviciu în formă continuată”, scrie jurnalistul pe Facebook.

Citeşte şi Cum protestează poliţiştii faţă de îngheţarea salariilor. Se dau doar avertismente, interzis la amenzi

Decizia poliţiştilor de a nu-i mai verifica pe cei aflaţi în izolare sau în carantină la domiciliu a fost luată în urma negocierilor cu ministrul Lucian Bode și conducerea Ministerului de Interne.

„ Întrucât ședințele de dialog social purtate cu ministrul Bode și conducerea M.A.I. s-au dovedit a fi sterile, fără o finalitate care să se reflecte în eliminarea inechităților și a discriminării la care sunt supuși polițiștii, începând de ieri am intrat în a doua etapă din calendarul de proteste stabilit de comun acord cu celelalte sindicate.

Astfel, membrii noștri de sindicat au refuzat și vor refuza în continuare să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu, această atribuție neregăsindu-se în fișele posturilor, ea fiind efectuată pro bono până în prezent.

Totodată, pentru ca semnalele de protest să fie cât mai vizibile, aceștia poartă în continuare banderole albe pe mâneca uniformei de serviciu, așa cum se observă în fotografia colegilor de la Biroul Ordine Publică al Poliției Municipiului Sibiu”, transmite SNPR DECUS.