Victor Ciutacu, analiza amplă a scandalului „Mită pentru MAIA SANDU”: „Se merge pe burtă, să nu cumva să alterăm interesul național strategic”

Este scandal în Republica Moldova după ce preşedinta Maia Sandu a primit o sumă imensă de bani, cadou de la primarul Timişoarei Dominic Fritz. Experţii anticoruptie au intrat pe fir.

19 ian. 2024, 15:08
Victor Ciutacu, analiza amplă a scandalului „Mită pentru MAIA SANDU”: „Se merge pe burtă, să nu cumva să alterăm interesul național strategic”

Victor Ciutacu vine cu analiza ampla a scandalului „Mită pentru MAIA SANDU“. „Este incredibilă lejeritatea cu care societatea românească tace în scandalul în care sunt implicați Dominic Fritz și Maia Sandu. După toate definițiile și legislațiile de pe Planeta Pământ, a oferi unui demnitar bani cash e un act de corupție. Fix cum s-a întâmplat cu așa-zisul ”Premiu pentru valori europene”, pe care președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a primit din partea primarului orașului Timișoara, Dominic Fritz, și care este însoțit de o recompensă de 30.000 de euro. Nu există justificare publică rezonabilă care să stea legal în picioare. Iar invocarea calității de persoane private ale sponsorilor mai mult accentuează, în loc să atenueze, caracterul penal al gestului”, spune Victor Ciutacu.

EXCLUSIV. Victor Ciutacu, analiza zilei: „Bogătaşii lumii, adunaţi la Davos, pun la cale un plan înspăimântător, cenzura generalizată”
„Se cheamă șpagă și nu are nici o importanță că atât dătătorul, cât și primitorul ei sunt aleși în demnitățile publice pe care le exercită. Ați auzit, cel puțin în România, vreo luare publică de poziție împotriva samavolniciei de a statua ciubucul pe post de premiu politic? A urlat vreun ONG cu pălmițe galbene prin piața publică. S-au tăvălit pe jos reziștii consacrați? A condamnat vreun intelectual de-al sistemului mizeria? Nimic, niente, nada, nothing, rien! Mai știți ceva despre Zeița Anticorupției care aresta câte trei primari la un loc de banii ăștia? Și o făcea pe promisiuni sau pe laude, nu pe flagrante.

Acum se merge pe burtă, să nu cumva să alterăm interesul național strategic. Dăm cetățenii pe bandă rulantă rakeților și prostituatelor, trimitem toate loazele soroșiste la Chișinău să o gardeze-n funcții de răspundere pe prințesa-n adidași, închidem ochii la samavolniciile ei dictatoriale, ne întoarcem cu spatele când desființează din pix partide și televiziuni, iar acum ajungem să-i dăm direct bani la plic. Zici că-i vorba despre un șef de piață care ia ciubuc la pungă să nu taie chitanțe. Rămâi trăsnit, nu alta! Hai, înțeleg, oricât ar fi școlit-o americanii, femeia atâta poate, atâta face. Iar Fritz, cu tot luciul său nemțesc, nu e musai vreun etalon al istețimii. Dar apostolii anticorupției?”, mai spune Victor Ciutacu.

Victor Ciutacu: „Se coace un scenariu politic pe care-l putem numi generic un candidat comun pentru o Românie Mare”