Victor Ciutacu demască ipocrizia contestatarilor CM de Fotbal din Qatar: „Cei mai vehemenți sunt ăia care faceau apologia stării de urgență și a închiderii bătrânilor în case”

Campionatul Mondial de Fotbal care, anul acesta, se desfăşoară în Qatar debutează mâine. Considerat cel mai controversat mega-eveniment sportiv din ultimele decenii, campionatul a fost denumit „Cupa Mondială a Rușinii”.

19 nov. 2022, 17:45
Victor Ciutacu demască ipocrizia contestatarilor CM de Fotbal din Qatar: „Cei mai vehemenți sunt ăia care faceau apologia stării de urgență și a închiderii bătrânilor în case”

Este o ediție marcată de scandaluri de corupție și de încălcare a drepturilor omului. Publicația britanică The Guardian a scos la iveală că, oficial, peste 6.500 de muncitori din India, Pakistan sau Nepal ar fi murit pe șantierele stadioanelor din Qatar.

Lista acuzațiilor aduse țării-gazdă a celui mai mare eveniment fotbalistic din lume este lungă: încălcarea drepturilor omului; situația angajaților străini veniți să muncească pe șantierele CM2022; îngrădirea libertății de opinie; condamnarea homosexualității; apropierea de grupările islamiste.

Statul vrea să pară tolerant și deschis, dar criticii susţin cu înverşunare că totul este de fațadă.

Citeste si Program complet al meciurilor de la CM Qatar 2022. Unde pot fi urmărite de români în direct la TV

Victor Ciutacu demască ipocrizia contestatarilor CM de Fotbal din Qatar

În acest context, Victor Ciutacu spune că cei mai vehemenţi contestatari ai evenimentului sunt tocmai susţinătorii restricţiilor.

Două sunt subiectele care macină omenirea, în general, și poporul suveran, în particular, în (pre)deschiderea Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.

– (Ne)respectarea drepturilor omului și inexistența democrației în Qatar. Cei mai vehemenți sunt ăia care faceau apologia stării de urgență și a închiderii bătrânilor în case, a înțepării forțate, a segregării în funcție de poziția fata de vaccinare/purtatul măștii, a desființării televiziunilor private, a interzicerii partidelor politice de opoziție în Ucraina;

– Corupția prin care competiția a ajuns la Doha. În condițiile în care de zeci de ani se cumpără la bucată Mondiale și Olimpiade, principalele două vedete ale fotbalului sunt concomitent plătite cu zeci de milioane pe an (una chiar cu bani din Qatar) și condamnate pentru evaziune fiscală. Totul într-o epocă unde e fiță să-ți faci concediul în Dubai, iar liniile aeriene preferate în turismul mondial sunt Emirates, Etihad și Qatar Airways. Plus, mă scuzați, vârful de lance al democrației, Turkish Airlines;

Ca de obicei în astfel de cazuri, cei mai “știutori” sunt ăia care au vazut Doha la televizor, în documentare pe Netflix sau pe canalele de travel și de găteală„, scrie jurnalistul România TV pe Facebook.

Citeste si Suma fabuloasă pe care TVR o plăteşte pentru transmiterea Cupei Mondiale din Qatar. În premieră, toate meciurile vor fi comentate de la faţa locului