Victor Ciutacu, despre acţiunea „Litoralul grecesc pentru toţi angajaţii primăriei Voluntari”: „În România capitalismului de cumetrie nimic nu pare a fi prea mult”

Dezvaluiri incendiare despre excursia in Grecia a angajatilor lui Pandele denumita ,"Litoralul pentru toti". Victor Ciutacu are toate informaţiile.

01 aug. 2023, 09:58
Victor Ciutacu, despre acţiunea „Litoralul grecesc pentru toţi angajaţii primăriei Voluntari”: „În România capitalismului de cumetrie nimic nu pare a fi prea mult”

Victor Ciutacu a comentat, la România TV, ultima decizie controversată a cuplului Pandele-Firea. „Sigur ați văzut, la sfârșitul săptămânii, lungul șir al autocarelor cu voluntarieni merituoși care plecau în concediu în Grecia. Ceea ce, în definitiv, nu e rău deloc. Fiindcă, după un an de muncă, merită și truditorii o săptămână de relaxare. Iar dacă angajatorul lor, în speță Primăria Voluntari, care a ajuns la 2.400 salariați cu tot cu structurile și societățile subordonate, își permite asta, bine face. Ar fi interesant de aflat, totuși, care-s criteriile care te fac pe tine, om obișnuit, membru al comunității fostului viitor Sector 7 al Capitalei, să te califici pentru excursia tematică în insula Evia. Adică fix locul unde se odihnește și familia edilului Pandele, cu tot cu anturaj”, a spus Victor Ciutacu la România TV.

„Sigur, datorită uriașei dezvoltări imobiliare a zonei, fosta comună Voluntari are ditamai bugetul. Și, probabil, dincolo de fotbal și de pelerinaje, e suficient loc de cheltuit și pe voiaje pentru proletariat. Dar, cu toate acestea, să scoți pe piață un caiet de sarcini intitulat „Servicii-Turism Cultural-Educațional-Monahal-Balnear” și să cheltui sute de mii de euro (spre milion) pe loisir nu pare tocmai obișnuit.

Victor Ciutacu, despre noile standarde în presă: „Când îmi era şef direct CTP, dacă 20% din ce scriam nu se confirmă, a doua zi eram la forţele de muncă”

Mai ales că beneficiarii par a fi taman, ca de fiecare dată, lefegiii statului, care primesc oricum tichete de vacanță. Iar ineditul sporește când afli că excursia de tura asta, care a picat fix în mijlocul scandalului azilelor groazei, e un soi de program Litoralul pentru toți, finanțat tot de statul român, mai în mic, de la primărie, nu de la bugetul central. Cu singurul amendament că plajele și marea sunt în Grecia, nu în România. Înțeleg că la noi e apa rece și că te jefuiesc antreprenorii de căpătuială prin prețuri nesimțite, dar ca statul să alimenteze financiar direct economia altui stat, căruia oricum îi stinge anual incendiile de vegetație, e deja cam mult. De fapt, ce vorbesc eu prostii? Stând strâmb și judecând drept, în România capitalismului de cumetrie nimic nu pare a fi prea mult”, a declarat Victor Ciutacu la România TV.