Victor Ciutacu, după ce Cătălin Drulă i-a făcut plângere lui Marcel Ciolacu la autorităţile canadiene acuzându-l că ar fi manipulat piaţa de capital: „Indirect, Drulă este acţionar la Gabriel Resources”

După ce a fost anunțată decizia favorabilă pentru România în dosarul Roșia Montantă, liderul USR Cătălin Drulă l-a acuzat pe premierul Marcel Ciolacu că a influențat bursa de acțiuni prin afirmațiile că România va pierde procesul cu Gabriel Resources.

09 mart. 2024, 13:17
Victor Ciutacu, după ce Cătălin Drulă i-a făcut plângere lui Marcel Ciolacu la autorităţile canadiene acuzându-l că ar fi manipulat piaţa de capital: „Indirect, Drulă este acţionar la Gabriel Resources”

UPDATE: „Voi realizați cât de mulți bani au pierdut escrocii dacă se tăvălesc în chinuri că România a câștigat procesul Roșia Montană? Și cam cât capitalizează Ciolacu de vomită ăștia cărăbuși că s-a dat sentința pe tura lui? Uitați-vă la ratatul ăla de Cioloș, care, teoretic, ar trebui să iasă cu tricolorul pe străzi, că doar el a băgat ruina aia în Unesco. Scrie continuu, parcă-i mușcat de șarpe. Zici că a pus popii pe masă și i-au intrat doi șeptari. De Drulă nu mai zic. Ăla pare că s-a ruinat pe roșu într-o serie de negre”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.
Liderul USR anunţă că a făcut plângere la Agenția de Reglementare a Pieței de Capital din Canada, dar și la ASF și ANAF. Cătălin Drulă susţine că anunțarea eșecului României în acest dosar înaintea verdictului ar fi putut influența decizia.

Am depus oficial plângere la Agenția de Reglementare a Pieței de Capital din Canada. Marcel Ciolacu trebuie să demisioneze! Marcel Ciolacu a manipulat piața de capital prin declarațiile sale. Vom depune inclusiv o plângere la DNA.

Pe scurt: dacă pe 31 ianuarie 2024, valoarea unei acțiuni Gabriel Resources valora 0,45 dolari, pe 7 martie, cu o zi înainte de verdict, acestea ajunseseră la 0,87 dolari. Acțiunile s-au dublat imediat după declarațiile lui Marcel Ciolacu cu privire la iminența pierderii procesului în cazul Roșia Montana. A fost o hoție coordonată de însuși premierul României, o creștere artificială și controlată a acțiunilor.

O mână de băieți deștepți au câștigat din manipularea bursei. Trebuie să aflăm numele lor.

Citeste si Klaus Iohannis salută reușita României în procesul privind Roșia Montană: „Felicit echipele de specialiști implicate cu profesionalism în susținerea cauzei noastre. Suntem astăzi la momentul adevărului”

Am sesizat autoritățile canadiene, dar este nevoie și de o anchetă DNA, ASF și ANI.

Cum va mai putea Marcel Ciolacu să negocieze ceva pentru România din calitatea de premier al țării, în condițiile în care am văzut că reprezintă interesele unui grup organizat? Niciun partener străin nu va mai avea încredere într-un astfel de premier, implicat într-o escrocherie pe bursă.

Avem de-a face cu o manipulare deliberată, cu beneficii ilegale pentru câțiva„, afirmă liderul Uniunii Salvaţi România.

Victor Ciutacu este, însă, de părere că mişcarea lui Drulă este una greşită, în contextul în care liderul USR este, indirect, acţionar la compania canadiană Gabriel Resources.

Il vad agitat pe Drula. Ca ai lu’ Ciolacu sunt speculatori. Or fi, habar n-am, dar Drula insusi are actiuni la Swiss Capital, care e actionar la BRK Finance Cluj, care are peste 1 milion de actiuni la Gabriel Resources si garantii pentru inca 2 milioane de actiuni. In locul lui, m-as fi gandit de doua ori inainte sa dau drumu’ la plangeri„, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Victor Ciutacu

O casă majoră de brokeraj bursier divulgă că deţine peste 1 milion de acţiuni la Gabriel Resources

Brokerul BRK Financial Group din Cluj a dezvăluit faptul că deţine peste 1 milion de acţiuni emise de compania canadiană Gabriel Resources, potrivit news.ro

Aceste acţiuni au fost achiziţionate la preţul mediu de 0,39 dolari canadieni la finalul anului trecut. De asemenea, BRK Financial Group deţine 2.043.256 de warrants emise de Gabriel Resources; fiecare warrant dă dreptul de a cumpăra o acţiune emisă de Gabriel Resources la pretul de 0,645 CAD, în orice moment înainte de data de 23 august 2024 (cu conditia notificării companiei Gabriel Resources Ltd cu cel puţin 90 de zile înaine de acel moment).

Citeste si Nicolae Ciucă, reacţie la verdictul dat în procesul Roşia Montană: „După nouă ani de proces, dosarul Roşia Montană …