Victor Ciutacu, după ce Gheboasă a fost luat „la bastoane” de Jandarmerie: „Mai trebuie să-l amendeze Academia Română pentru plagiat”

Un ONG cere interzicerea lui Gheboasă, Jandarmeria deja a aplicat amenzi, iar CNCD stă la coadă cu chitanţa deja scrisă, iar Victor Ciutacu constată cu amărăciune ipocrizia instituţiilor care îşi fac treaba după cât de tare e sonorizarea, nu după cum dictează legea şi bunul-simţ.

09 aug. 2023, 10:35
Victor Ciutacu, după ce Gheboasă a fost luat „la bastoane” de Jandarmerie: „Mai trebuie să-l amendeze Academia Română pentru plagiat”

Victor Ciutacu, fără să fie un mare fan declarat al artistului, face scut în jurul lui Gheboasă, atacat din toate părţile după scandalul de la Untold 2023. „Dacă există un pisc al ridicolului, ei bine, Jandarmeria Română l-a escaladat triumfător. În ziua în care s-a anunțat trimiterea în judecată, pentru bătăile epice din 10 august de acum 5 ani, a foștilor șefi ai instituției, mânuitorii de plan anunță că l-au amendat pe traperul Gheboasă. Nu vă frecați la ochi, nu trăiți un vis urât, e realitate!”, spune Victor Ciutacu la România TV.

Citește și: Părintele Calistrat, poziţie dură legată de cazul Gheboasă – UNTOLD. „Bravo, Boc! Bravo, Iohannis! România, ţine-o tot aşa!”

„Puștiul de succes care a scandalizat sensibilii se serviciu ai republicii a fost sancționat pentru, țineți-vă bine, tulburarea ordinii și liniștii publice la un festival, cum altfel, ordonat și liniștit (până să apară el) de 120.000 oameni odată. Și pentru proferarea de injurii și expresii licențioase și defăimătoare în spațiul public. la un eveniment privat, unde s-a intrat pe bilet, scump al dracului. Dar absolutul nu a fost încă atins. Parcă simțindu-se nesuficient de implicați în viața cetății, jandarmii, care la Cluj n-am auzit să fi vegheat la puritatea festivalului, au simțit nevoia lăuntrică de mai mult. Așa că au sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva romului Gheboasă, considerând ei că acesta a – evident – discriminat femeile de etnie romă”, mai spune Victor Ciutacu.

Victor Ciutacu: „Gata, dacă tot nu era Ponta disponibil, s-a găsit vinovatul – Gheboasă!”

„N-am auzit ca Jandarmeria să aibă vreun departament de cultură, știam că se ocupă legal cu păstrarea ordinii și liniștii publice și că, la nevoie, apelează la pulane, fumigene, tunuri cu apă, mă rog, la ce mai are prin dotare. Dar aflu azi că în cea mai hulită instituție din România există niște cărturari sub acoperire fierți pe DEX și pe deontologie. Ocupați cu tragerea la răspundere culturală a lui Gheboasă, intelectualii subțiri din Jandarmerie au fost prea ocupați să citească și să interpreteze bannerele rasiste, defăimătoare și amenințătoare de pe stadioanele patriei. Așa că s-au concentrat decisiv să-l rezolve pe cel mai proeminent produs al Șerpăriei din Târgoviște. Dacă mai aud și că-l amendează și Academia Română pentru plagiat și abateri de la linia științifică, iar Ministerul Învățământului îl exclude din corpul profesoral, acolo unde presupun revoltații de serviciu că ar trebui să-i fie locul de educator al tinerilor debusolați, declar resemnat că le-am trăit pe toate. Și, după aia, plec să-i ascult pe Caval și Măru din Chitila, reprofilați pe Mozart colț cu Chopin…”, conchide Victor Ciutacu.

Jandarmeria Română a transmis, marţi seară, că sancţiunile aplicate de echipajele proprii nu sunt discriminatorii. Reacţia vine după ce trapperul Gheboasă, amendat de Gruparea Mobilă Cluj-Napoca pentru prestaţia de la UNTOLD, a acuzat instituţia de rasism.

”Jandarmeria Română nu aplică sancţiuni discriminatorii pe criterii sociale, etnice, religioase sau de orice altă natură. Toate acţiunile noastre sunt ghidate de principiile imparţialităţii, echităţii şi respectului pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, a transmis, marţi seară, Jandarmeria Română. Instituţia precizează că Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca va continua să analizeze imaginile din timpul festivalului.

”Acolo unde se vor constata fapte antisociale, vor fi aplicate sancţiuni conform legii, într-o manieră echitabilă şi nediscriminatorie”, a mai transmis instituţia. Trapperul Gheboasă a acuzat, marţi, Jandarmeria de rasism, într-o intervenţie la România TV.