Victor Ciutacu, după demisia lui Eduard Hellvig de la SRI: „Trebuie să ne salveze cineva de PSD şi în 2024”

Eduard Hellvig și-a anunțat retragerea din funcția de director al SRI. La final, acesta a explicat că ”pietrificarea în funcție nu este bună”, iar el a preferat să se retragă pentru că a reușit să modernizeze Serviciul, iar de acum este nevoie de un nou suflu.

03 iul. 2023, 12:30
Victor Ciutacu, după demisia lui Eduard Hellvig de la SRI: „Trebuie să ne salveze cineva de PSD şi în 2024”

Şeful Serviciului Român de Informaţii Eduard Hellvig îşi anunţă demisia de la conducerea SRI, considerând că şi-a atins obiectivele. El a precizat că a discutat acest subiect cu preşedintele Klaus Iohannis şi că l-a informat şi pe preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI.

„Pleaca Helvig de la SRI. Asta nu inseamna ca pleaca si SRI din el. Trebuie sa ne salveze cineva de PSD si in 2024. Au mai facut-o cu succes Basescu si Iohannis. Romania ar trebui sa-si schimbe numale in Salvarea”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook

„Nici napoletanii nu l-au plans pe Maradona cum il jelesc acoperitii, infiltratii si toti atarnatorii pe Hellvig. Atentiune! N-a murit, oligofrenilor. Isi cauta un rost mai bun in viata. Iar voi ramaneti, deocamdata, pe aliniamente. Va curge si vechimea, pensia speciala e ca si garantata. Continuati…
P.S. Dupa 25 de ani, poti iesi la pensie speciala si direct din presa, de la locul ultimei detasari. Doar ca iti depui dosarul la alta casa de pensii”, a scris Victor Ciutacu într-o altă postare

 

Directorul SRI Eduard Hellvig îşi anunţă demisia: „Am discutat deschis cu preşedintele Iohannis şi a înţeles pe deplin raţiunile”

„Pietrificarea în funcţie nu este bună. Ea poate duce la setarea de obiective greşite pentru instituţie, la confundarea funcţiei cu persoana care o deţine. Nu vreau să evit abordarea frontală a unui subiect legitim dezbătut în spaţiul public. Nu cred că este bine pentru democraţie ca o persoană să concentreze expunerea la informaţie secretă pentru un timp îndelungat. Consider că din moment ce mi-am atins obiectivele propuse, nu există niciun raţionament să continui să ocup această funcţie. Am reuşit restructurarea instituţiei, am promovat o nouă generaţie în funcţiile de conducere şi am pus la dispoziţia societăţii informaţii din Arhivele Fostei Securităţi”, a afirmat Eduard Hellvig, luni într-o declaraţie de presă.

Marcel Ciolacu: „Când am pus în centrul programului de guvernare noţiuni-cheie precum Patriotismul Economic, ne-am inspirat şi din acţiuni ale statului francez”. Atac devastator la adresa lui Orban: „Premier accidental”

Îmi amintesc acum de ceea ce spunea un important lider politic european al secolului XX – „Singurul ghid al unui om este conștiința sa. Singurul scut al memoriei sale este verticalitatea și sinceritatea acțiunilor sale. Este foarte imprudent să mergi prin viață fără acest scut, pentru că suntem atât de des luați în derâdere de eșecurile speranțelor noastre și de nerealizarea planurilor noastre. Purtând acest scut, vom fi mereu în rândul celor onorabili”.

Declaraţia de astăzi este ultima în calitate de director al Serviciului Român de Informaţii. Profesional şi sufleteşte voi fi marcat pozitiv pentru toată viaţa de această experienţă deosebit de onorantă. Emoțional şi raţional, mă voi raporta totdeauna cu respect, consideraţie şi afecţiune la motto-ul SRI – Patria, a priori!”, a spus Eduard Hellvig.