Victor Ciutacu îl face praf pe CTP în scandalul vaccinurilor: „Specia ziariştilor-mercenari se înmulţeşte pe zi ce trece. Fă-ţi, tată, firmă de consultanţă şi plăteşte taxe la stat”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a scris pe pagina sa de social media un text lung în care, aparent, îşi recunoaşte anumite greşeli făcute de-a lungul anilor, doar că, de fapt, nu este o recunoaştere a erorilor sale, ci un mod al lui CTP de a arăta cu degetul anumite personaje politice care nu i-au ascultat sfaturile.

29 nov. 2023, 16:51
Victor Ciutacu îl face praf pe CTP în scandalul vaccinurilor: „Specia ziariştilor-mercenari se înmulţeşte pe zi ce trece. Fă-ţi, tată, firmă de consultanţă şi plăteşte taxe la stat”

Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii de prime time Punctul Culminant, de la România TV, a observat şi altă problemă în ce priveşte activitatea lui CTP, una pe care chiar el a recunoscut-o, probabil fără să vrea.

„Am început prin a răspunde unei întrebări într-un interviu, numindu-l pe Vlad Voiculescu singurul ministru din guvernul Cioloș 2016 în care poți să-ți pui speranțe. Apoi, când n-a mai fost ministru, V. Voiculescu m-a sunat și mi-a solicitat o întâlnire. În care, ați ghicit, m-a rugat să-l sfătuiesc cu privire la activitatea sa politică. Am acceptat. Am stat de vorbă de vreo 10 ori. Între timp, V.V. a ajuns din nou ministru. La fel ca Geoană, mă asculta, părea chiar cu atenție, după care nu folosea nimic din ce-i spuneam în legătură cu oamenii aduși de el la minister și cu atitudinile sale, pe care le consideram nepotrivite, în diverse chestiuni. A mers din prostie în aroganță, și din nou în prostie, mizând pe rolul „inocentului”, al tocilarului ochelarist, frumușel, oarecum nesigur pe el, dar onest. Care are nevoie de o mamă de orice vârstă. Pe Gabriel Liiceanu l-a determinat să comită enormitatea de a-l supranumi „Maica Tereza”. După ce a încercat în ultimul moment, când tocmai era demis, să-i dea în gât pe Cîțu și pe liberali, s-a orientat spre cursa pentru Primăria Capitalei. Atunci am văzut ce refuzasem să văd, cât de flămând de funcții, de putere, cât de dornic să fie considerat șmecher și cât de pizmaș era „inocentul”. Care acum a prins capul de listă USR la europarlamentare.”, a scris CTP pe contul său de Facebook.

Citeşte şi: Florin Cîțu a rămas fără imunitate parlamentară. DNA poate începe urmărirea penală pe numele lui în dosarul vaccinurilor anti-COVID

Victor Ciutacu l-a taxat imediat pe acesta, remarcând faptul că, în calitatea sa de jurnalist în activitate, a oferit consiliere unor personaje politice, printre care şi Vlad Voiculescu, fiindu-i astfel imposibil să-şi păstreze obiectivitatea.

„Autodenunțul lui CTP, care în plin scandal al dosarului vaccinurilor și-a adus aminte în gura mare că a fost consilierul Magicianului, consacră o stare de fapt. Nu e nimic nou. Specia ziariștilor-mercenari se înmulțește pe zi ce trece. Sunt o mulțime în piață, pe contract sau beneficiari de alte avantaje nevăzute și nefiscalizate. Ei nu prestează nicăieri în nume propriu sau înscriși într-o politică redacțională asumată și coerentă, ci o fac exclusiv pentru interesul propriu. Care coincide, evident, cu al politicianului/partidului. Nu e nici o enorocire că oamenii joacă sub culori politice. Se întâmplă peste tot în lume. Porcăria e că ei nu sunt asumați, o ard la vedere deontologic neutri. Și că așa-zisele lor analize, popularizate copios pe site-uri, în rețelele sociale, la tv, sunt, de fapt, parte a campaniilor de legitimare, creștere, spălare a politicianului sau a partidului. Că netul e vag reglementat și se pretează la orice înșelătorie pot înțelege. Dar prezența lor masivă la tv pe post de analiști independenți mă scoate din minți. Urăsc suprareglementarea și încorsetarea, dar să mor dacă n-ar fi utilă un soi de declarație de interese la intrarea în direct. Fă-ți, tată, firmă de consultanță politică, încheie legal contracte, plătește taxe și impozite la stat și, dacă eu mai consider utilă prezența ta în emisiune, te invit și menționez că ești consilier (sau cum vrei tu să te intitulezi) al candidatului, ministrului, parlamentarului, aspirantului. Însă, dacă faci asta, cine te mai crede și cum îți mai justifici nivelul de trai mult peste cel al angajatului/liber profesionistului?”, a comentat Ciutacu, tot pe Facebook.

Citeşte şi: Scandal fără precedent în Parlament între AUR şi USR. Îmbrânceli şi înjurături la votul pentru ridicarea imunităţii lui Florin Cîţu VIDEO