Victor Ciutacu le cere ajutorul românilor într-o cauză umanitară: „Ajutăm copilul să se pună pe picioare și să joace iar baschet?”

Radu, un sportiv de excepție, a suferit un accident care l-a imobilizat la pat! Există o șansă de recuperare, dar familia nu are suficienți bani.

28 iul. 2022, 19:50
Victor Ciutacu le cere ajutorul românilor într-o cauză umanitară: „Ajutăm copilul să se pună pe picioare și să joace iar baschet?”

În urmă cu o lună, Radu Canciu, junior legitimat la Clubul Sportiv Şcolar (CSŞ) Târgovişte, a suferit un grav accident, cu un traumatism al coloanei vertebrale. Victor Ciutacu le cere ajutorul românilor pe pagina de Facebook. 

„Știți că mă bag rar (și bine) la vedere în cauze umanitare. Și că promit des că mă las. Și că nu mă pot ține de cuvânt. Pe scurt, actele sunt la mine, am vorbit cu mama copilului, obrazul (împreuncă cu ceva bănișori) îl pun eu. Long story short, ajutăm copilul să se pună pe picioare și să joace iar baschet? Și pe părinți să se bucure de el? Eu zic că putem…

Haideţi să salvăm un campion: „Baschetbalistul Radu Canciu este imoblizat la pat, dar o operaţie în poate salva”

Radu este un mic baschetbalist cu aripi frânte prea devreme. Are 13 ani, joacă baschet de la 6 ani, de un an la Clubul Sportiv Târgoviște. Este un jucător de excepție si un elev bursier, cu media 10. Si-a croit singur drumul, cu eforturi maxime, atat din partea lui, cât si a părintilor, care făceau zilnic naveta cu el la Târgoviște pentru antrenamente (locuiesc în Titu, la aproximativ 40 de km).
Radu a suferit un accident în data de 19 iunie, sărind într-o piscină cu apă mică. Primul lucru pe care l-a întrebat în ambulanță a fost daca va mai juca baschet vreodată si ii e greu să înteleagă de ce i s-a întâmplat asta. În urma accidentului s-a ales cu fracturi ale vertebrelor C4 și C5, dar și cu o leziune medulară. Măduva nu este secționată, dar este afectată. În acest moment are diagnostic de tetraplegie acuta, completă.
O clinică din Belgia a făcut un plan de recuperare pe 6 luni, cu o estimare de 277.000 euro. Da, e gigantică suma, dar merită. Se poate dona direct sau, după caz, se pot licita diverse obiecte sau echipamente de la, între alții, baschetbaliștii Vlad Moldoveanu și Vlad Negoitescu (găsiți amănunte pe paginile lor).
Cont de donații:
IBAN: RO59RZBR0000060008220178
Ana Maria Canciu

Victor Ciutacu, dur cu David Popovici după ceremonia de decorare de la Palatul Cotroceni: „Niște pantaloni și o cămașă se impuneau. Deduc că la Federația de Natație n-a ajuns codul bunelor maniere”