Victor Ciutacu, revoltat de Big Brother de la MApN: „Dați naibii un decret că influencerii NATO și analiștii militari transmit poziția oficială a republicii și cine calcă pe alături pleacă la ocna de sare!”

Ministerul Apărării vrea să transforme spionajul militar într-un serviciu secret cu personalitate juridică. Victor Ciutacu stie mai multe despre acest subiect.

26 oct. 2023, 10:51
Victor Ciutacu, revoltat de Big Brother de la MApN: „Dați naibii un decret că influencerii NATO și analiștii militari transmit poziția oficială a republicii și cine calcă pe alături pleacă la ocna de sare!”

„Ia ghiciți voi, dragii moșului, ce le-a mai trecut prin cap îmbuibaților la vreme de război. Ministerul Apărării a publicat un proiect de lege prin care vrea să transforme spionajul militar într-un serviciu secret cu personalitate juridică. Dacă propunerea va deveni lege, Direcția de Informații a Armatei va putea înființa firme și va avea dreptul de a face filaje, interceptări și percheziții. Justificările pentru oroarea asta legislativă, care transformă spionajul militar într-un soi de miliție corcită cu procuratura și cu securitatea, asumată de inspidul ministru al apărării, pesedistul Angel Tâlvăr, e de un ridicol absolut.

Sunt invocate ”contextul geopolitic turbulent și impredictibil” și ”exigențele partenerilor euro-atlantici”. D-aia n-aveau licuricii ăi mari pulover pe gât, că n-avem noi și o Securitate a Armatei. Eu înțeleg că modelul Israel e pe buzele tuturor și că orice regim politic își construiește propria gardă pretoriană, dar asta e chiar cusută cu ață albă. Pe lângă faptul că ne înarmăm ca apucații și ne cresc impozitele și taxele pentru asta, acum ne apucăm să și bem apă după israelieni. Care, între noi fie vorba, de bine ce le funcționează și interacționează serviciile secrete, au fost prinși cu pantalonii în vine de hamașii deltaplaniști și buldoexcavatoriști. Bine, Tâlvăr e un monument de inadecvare, tot el a putut să ceară și tot printr-un proiect de lege, înființarea de noi pensii speciale în Apărare fix când șefu’-său de partid și de guvern Ciolacu se chinuia să ne convingă că vrea să le desființeze pe cele deja existente”, declară Victor Ciutacu, în exclusivitate la România TV.

Victor Ciutacu, despre propaganda războiului: „Nu mai există pic de echilibru, nuanțele au dispărut și ele. E un soi de Dinamo-Steaua”
„Ca să nu ne închipuim cumva că securismul e grupat într-un singur loc, tot azi a apărut și informația potrivit căreia – atenție! – Ministerul de EXTERNE își cumpără, cu 3,19 milioane lei, un sistem IT avansat bazat pe Inteligență Artificială (AI). Pe ce dăm banii? Capacități de monitorizare în timp real a conținutului online pe platformele de socializare, pe site-urile de știri, pe bloguri și pe profilurile unor personalități influente, precum jurnaliști, celebrități și demnitari. Obiectivul principal al acestei inițiative este – țineți-vă bine! – identificarea, analiza și contracararea dezinformării și a propagandei.

Ar trebui să mă simt cumva mândru, calificându-mă la mai multe categorii din cele monitorizabile, că statul plătește o armată de inepți să opineze ei cu roboțeii dacă-s conform cu linia oficială? Realmente ți-o ia mintea razna când citești și, după aia, constați că ai și plătit pentru toate enormitățile. Dați naibii un decret că influencerii NATO și analiștii militari transmit poziția oficială a republicii și cine calcă pe alături pleacă la ocna de sare! Ar fi mai ieftin și mai eficient…”, mai spune Victor Ciutacu.

VIDEO Rusia testează, sub supravegherea lui Putin, noi rachete balistice. Kremlinul a votat retragerea din acordul de interzicere a testelor nucleare