Victor Ciutacu tună și fulgeră după respingerea României din spațiul Schengen: „Ce cardeală proastă, de amatori ieftini, am halit”

Victor Ciutacu, jurnalist România Tv, a avut o primă reacție după ce aderarea României la spațiul Schengen a fost blocată în urma votului Austriei și Olandei.

08 dec. 2022, 17:19
Victor Ciutacu tună și fulgeră după respingerea României din spațiul Schengen: „Ce cardeală proastă, de amatori ieftini, am halit”

Victor Ciutacu tună și fulgeră după respingerea României din spațiul Schengen: „Ce cardeală proastă, de amatori ieftini, am halit”

„Toti cei care-si inchid conturile la bancile austriece Raiffeisen si BCR sunt invitati sa mute banii la banca olandeza ING. Ca olandezii au votat doar impotriva bulgarilor. Care erau la pachet cu romanii. Ce cardeala proasta, de amatori ieftini, am halit. Noi, care am inventat maradona si alba-neagra, am pus botu’ la un smen de gara”, scrie Ciutacu pe Facebook.

De ce a fost respinsă aderarea României la spațiul Schengen

România și Bulgaria nu intră în Schengen. România (19 milioane de locuitori) și Bulgaria (6,5 milioane), care au aderat la UE în 2007 și care bat la ușa Schengen de peste zece ani, s-a lovit de opoziţia Austriei şi Olandei.

Citește și România nu intră în Schengen. Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României şi Bulgariei. Croaţia a fost acceptată

Austria a votat joi în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei care e cuplată cu România fiind evaluate împreună.

Citește și Reacția fără precedent a premierului Nicolae Ciucă după ce Austria a blocat accesul României în Schengen:”Regretăm poziția inflexibilă a Austriei”

„Olanda nu a votat împotriva noastră, a votat doar Austria, într-un mod incalificabil. Di momentul acesta îi rog pe români şi autorităţile statului să acţioneze în consecinţă. Doresc ca toate companiile de stat, începând cu Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica, Electrica, şi toate companiile care au conturi la Erste şi la Raiffaisen să închidă de urgenţă conturile şi cardurile bancare.

Ceea ce a făcut Austria astăzi este o sfidare la adresa României, a bunelor relaţii ale României, iar cancelarul Karl Nehammer şi ministrul Gerhard Karner şi-au izolat ţara într-un mod incalificabil. Au venit cu argumente false, au minţit, au afirmat că au fost în ultimii ani presiuni pe firmele Schweinhofer şi OMV. Este o minciună scruntată, nu a fost nicio presiune asupra companiilor austriece, din contră. Au afirmat că suntem ruta Balcanilor de est, de unde ajung zeci de mii de refugiaţi în Austria. Este o minciună. Nu au ajuns pe rutele din România decât 1.400 de refugiaţi, toţi controlabili, pe care am acceptat să-i primim înapoi. Au afirmat că o bună parte dintre afganii şi indienii care sunt pe teritoriul Austriei au intrat prin România, le-a arptat prin cifre confirmate de Frontex că nu s-a întîmplat acest lucru. În acest moment, Austria s-a plasat împotriva intereselor României”, a spus europarlamentarul PNL Rareş Bogdan.