VIDEO Victor Ciutacu: „Ultrașii Clotildei sunt fraţi de sânge cu ai Halepei. Diferenţa e că, în timp ce Halep tace misterios și inteligent, Armand mai și fluieră””

ANI o acuză pe Clotilde Armand de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate şi anunţă că a sesizat Parchetul pentru că a semnat 5 dispoziţii care au generat venituri suplimentare pentru sine

09 nov. 2022, 12:13
VIDEO Victor Ciutacu: „Ultrașii Clotildei sunt fraţi de sânge cu ai Halepei. Diferenţa e că, în timp ce Halep tace misterios și inteligent, Armand mai și fluieră””

Jurnalistul Victor Ciutacu se implică în scandalul dintre ANI și Clotilde Armand. După ce primărița de la Sectorul 1 a fost acuzată de incompatibiltate și dată pe mâna procurorilor, susținătorii USR au trecut la acuzații. Ciutacu compară scandalul cu cel generat de acuzațiile de dopaj la adresa Simonei Halep.

„Ultrașii Clotildei sunt frați de sânge cu ai Halepei. Oricâte evidențe ar avea în față, sigur au complotat vrăjmașii împotriva idolițelor și le-au întins capcane viclene. Dar eroinele vor lua în piept nedreptățile și vor învinge în lupta lor dreaptă. Există, însă, o diferență majoră de comportament al împricinatelor. În timp ce Halep tace misterios și inteligent, Armand mai și fluieră”, scrie Ciutacu pe Facebook.

Culmea tupeului! Clotilde Armand cere demisia șefului ANI, după ce instituția a dovedit că a mințit: „Îmi ignoră drepturile”

Precizări ANI în cazul Clotilde Armand: În afara indemnizaţiei legale de 25% pentru primarii care implementează proiecte pe fonduri UE, şi-a majorat indemnizaţia lunară cu până la 30% fiind manager de proiect / Nu a cerut niciodată acces la dosar

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) combate argumentele primarului Sectorului 1 Clotilde Armand, acuzată de conflict de interese şi de incompatibilitate după ce s-a desemnat singură manager al unui proiect pe fonduri europene, calitate în care a semnat decizii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine, ceea ce a determinat sesizarea Parchetului. ANI precizează că, distinct de faptul că indemnizaţiile lunare ale tuturor primarilor care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25%, Clotilde Armand ” şi-a majorat indemnizaţia lunară cu până la 30% ca urmare a numirii în funcţia de manager de proiect, fapt ce a generat producerea incidentelor de integritate în materie administrativă”. De asemenea, ANI respinge şi acuzaţiile primarului Sectorului 1 potrivit cărora i s-a refuzat accesul la dosar, susţinând că a existat comunicare cu aceasta şi că pe toata durata activităţii de evaluare,nu a solicitat accesul la dosar sau prezenţa la sediul ANI.

”În cauza mediatizată prin comunicatul remis opiniei publice ieri, 7 noiembrie, Agenţia Naţională de Integritate a reţinut încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese, precum şi existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în cazul Primarului Sectorului 1 al Mun. Bucureşti, Armand Clotilde Marie Brigitte. În acest caz, Agenţia a reţinut starea de incompatibilitate precum şi existenţa conflictului de interese în materie administrativă strict cu privire la dispoziţiile emise de către persoana evaluată în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, subliniază ANI.

Clotilde Armand, val de acuze în faţa sediului ANI: „Festivalul manipulării PSD şi PNL al opiniei publice a început şi continuă. Un lucru e cert, Daniel Tudorache a făcut sesizarea împotriva mea”

ANI precizează că aceste incidente de integritate nu au fost reţinute în privinţa dispoziţiilor emise de persoana evaluată în baza art. 16, alin. (2) din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Ca efect al acestui act normativ, indemnizaţiile lunare ale tuturor primarilor care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25% prin efectul legii, fără obligatia ca aceştia să deţină calitatea de manager în cadrul acelor proiecte. Aceasta prevedere legală a fost invocată de Clotilde Armand după anunţul ANI privind sesizarea Parchetului în acest caz.