Victor Costache revine în politică. Fostul ministru al Sănătății va fi consilierul onorific al premierului

Fostul ministru al Sănătății în Guvernul Ludovic Orban a fost numit consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu, conform unei decizii publicate luni în Monitorul Oficial. Activitatea lui Victor Costache va fi neremunerată, se precizează în decizie.

01 feb. 2021, 20:30
Victor Costache revine în politică. Fostul ministru al Sănătății va fi consilierul onorific al premierului

Victor Costache revine în politică.  Fostu ministru al Sănătății și-a dat demisia din funcție pe 26 martie 2020, în plină criză a pandemiei de coronavirus, când au existat critici privind lipsa de materiale de protectie din spitale și testarea redusă pentru Covid-19. În ultima sa ieșire publică, Victor Costache declarase că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus.

Citește și: Vlad Voiculescu, noi detalii despre tragedia de la Matei Balş: La pavilionul 5 nu era o măsură în ceea ce priveşte siguranţa la incendiu!

Medic chirurg de profesie, Victor Costache fusese numit ministru al Sănătății în 4 noiembrie 2019.

Victor Costache revine în politică. În Monitorul Oficial au apărut, luni, decizii de numire în funcții a următorilor:

  • Victor Costache, fost ministru al Sănătății, va fi consilier onorific al premierului. Activitatea lui va fi neremunerată
  • Thomas Șindilariu (FDGR) va fi subsecretar de stat la Departamentul pentru Relații Interetnice
  • Victor Florin Dumitriu – Consilier de stat la Cancelaria Premierului
  • Paul Marian Ștefănescu – Consilier de stat la Cancelaria Premierului
  • Ioana Mihăilă, secretar de stat la Ministerul Sănătății
  • Mihaela-Cătălina Bădoiu, secretar de stat la Ministerul Proiectelor Europene

Fostul ministru al Sănătăţii, Victor Costache, a lăsat să se înţeleagă, imediat după ce a demisionat din funcție, faptul că a fost obligat să-şi dea demisia. Mai mult, Victor Costache îl contrazice pe premierul Ludovic Orban și spune că testarea în masă a bucureștenilor este un lucru bun. Digi 24 a realizat un interviu cu fostul ministru.
Victor Costache a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Grigore T. Popa” din Iași, în 1999. După ce a făcut un an de rezidenţiat în ţară, Costache a plecat în Franţa, unde a urmat un nou rezidențiat. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Universității Lucian Blaga din Sibiu, în Franța, s-a specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică. A lucrat în spitale din Franţa, Marea Britanie, Danemarca, Scoţia, Germania dar și în Quebec. În 2014, după ce a lucrat mai bine de 10 ani în spitale din străinătate, Victor Costache s-a întors în România, pentru a profesa în Sibiu. Aici, a pus bazele unei secţii de chirurgie cardiovasculară şi pulmonară la Polisano.