Victor Grigorescu, ministrul Energiei: Salut insolvenţa RADET. Înseamnă plata facturilor la zi

Publicat: Miercuri, 21 Septembrie 2016 17:51 // Actualizat: Miercuri, 21 Septembrie 2016 17:51 // Sursa: romaniatv.net

Intrarea RADET în insolvență înseamnă că regia va plăti facturile la zi către ELCEN, plăți care sunt o necesitate absolută pentru ca populația să primească apă caldă și căldură, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

"Salut decizia Consiliului General al Capitalei și sper ca o posibilă intrare în insolvență a RADET să permită Regiei să se restructureze, să își gestioneze mai bine banii și să plătească facturile la zi. Țin să precizez că susținem orice formă de protecție juridică, atât timp cât societatea se reclădește pe principii solide și nu periclitează bunăstarea cetățenilor. Insolvența înseamnă, în primul rând, plata facturilor la zi", a arătat ministrul Victor Grigorescu într-un comunicat de presă.

El a adăugat că, în ceea ce privește situația ELCEN, în acest moment Consiliul de Administrație analizează cele mai bune soluții pentru a continua, în termeni corecți, relația comercială cu RADET și de a se proteja, la rândul ei, de efectele insolvenței RADET.

"Măsurile de restructurare nu sunt o scuză pentru neplată și mă bucur că am agreat în săptămânile anterioare, împreună cu Primarul General al Capitalei, necesitatea plății facturilor curente. Această responsabilitate revine autorităților locale și mă aștept s-o îndeplinească. Sper că acest lucru este bine înțeles de toată lumea. Plățile către ELCEN nu sunt un moft, ci o necesitate absolută pentru a plăti furnizorii la timp și pentru a produce apă caldă și căldură pentru populație", a mai spus Grigorescu.

Conducerea RADET a fost mandatată să deschidă procedura insolvenței, un proiect de hotărâre în acest sens fiind adoptat în ședința de miercuri a CGMB.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) vrea să intre în insolvență. Regia are datorii istorice la ELCEN de peste 3,5 miliarde lei pe care nu le poate plăti. Prin procedura insolvenţei, Regia se poate pune la adăpost de creditori.

Măsura intrării în insolvenţă a RADET a fost adusă miercuri în atenţia Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) printr-un proiect de hotărâre care vizează aprobarea "măsurilor tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuităţii activităţii RADET, în vederea garantării livrării agentului termic pentru populaţie şi pentru instituţiile racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică". Proiectul a fost votat de CGMB, acesta cuprinzând şi un amendament privind intrarea în insolvenţă a Regiei.

Citeşte şi: RADET vrea să intre în INSOLVENŢĂ

 

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) vrea să intre în insolvență. Regia are datorii istorice la ELCEN de peste 3,5 miliarde lei pe care nu le poate plăti. Prin procedura insolvenţei, Regia se poate pune la adăpost de creditori. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H