Victor Hănescu, prima victorie după 6 ani, la Open-ul de la Bucureşti

Tenismanul român Victor Hănescu s-a calificat marţi în turul doi la simplu, în turneul internaţional BRD Năstase Ţiriac Trophy, dotat cu premii de 410.200 euro. Este pentru prima oară după anul 2007 când Hănescu depăşeşte turul I la turneul bucureştean, însă el nu a participat la ediţiia din 2012.

23 apr. 2013, 16:48
Victor Hănescu, prima victorie după 6 ani, la Open-ul de la Bucureşti

Victor Hănescu (nr. 55 ATP) a revenit după doi ani pe tabloul principal al turneului de tenis de la Bucureşti, el renunţând să participe anul trecut la această competiţie după ce fusese eliminat în runda inaugurală cinci ediţii consecutive. Ultima sa mare performanţă legată de Open-ul bucureştean se leagă de anul 2007, când Hănescu a jucat finala, pe care a pierdut-o în faţa lui Gilles Simon.

Acum, în turul I, Victor Hănescu l-a avut ca adversar pe germanul Matthias Bachinger, venit din calificări, locul 109 ATP, pe care l-a învins în două seturi, scor 6-4, 6-3.

Victor Hănescu (31 de ani) a dominat meciul în faţa adversarului său mai tânăr cu cinci ani. Posesor al unui serviciu foarte bun şi cu lovituri precise de pe fundul terenului, Victor Hănescu a condus ostilităţile şi a câştigat primul set la patru, după 40 de minute.

Chiar dacă Matthias Bachinger a schimbat apoi tactica, prin dese veniri la fileu, în setul secund, jucătorul născut la Bucureşti s-a impus din nou, cu scorul de 6-3, oferind numeroşilor spectatori de pe terenul central bucuria unei victorii pentru România, la BRD Năstase Ţiriac Trophy, ediţia 2013.

Printre spectatori s-au numărat fosta gimnastă Nadia Comăneci şi fostul jucător de tenis Ion Ţiriac, proprietarul competiţiei de la Arenele BNR. Meciul a durat o oră şi 25 minute, iar la finalul său Victor a declarat: „Am avut multe emoţii, pentru că au fost prezenţi mulţi spectatori care mă susţineau. Am dominat tactic tot meciul. Mă bucur mult că au fost suporteri numeroşi, încă din primul tur al competiţiei„.

Pentru prezenţa în turul doi, Hănescu primeşte 20 de puncte ATP şi un cec în valoare de 7.100 euro.

Viitorul adversar al lui Victor Hănescu este rusul Mihail Iujnîi, favorit nr 4 al competiţiei, pentru prima dată prezent la acest turneu. Cei doi s-au mai întâlnit de şapte ori până în momentul de faţă, rusul conducând cu 4-3.