Ceartă între palate pe candidatura lui Victor Negrescu. Dăncilă: Iohannis dezinformează o ţară întreagă în scop electoral

Publicat: Marţi, 29 Octombrie 2019 13:42 // Actualizat: Marţi, 29 Octombrie 2019 15:22 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Bruxelles a treia propunere pentru funcţia de comisar european din partea României: Victor Negrescu. Preşeditele Klaus Iohannis a reacţionat imediat şi a spus că Viorica Dăncilă nu are dreptul să facă propuneri din partea României, fiind demisă din funcţia de prim-ministru. Premierul răspunde şi spune că Iohannis ştia de demers,

UPDATE Viorica Dăncilă a reacţionat la atacul preşedintelui Iohannis, spunând că Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene, i-a cerut în scris să nominalizeze cât mai repede un candidat pentru funcţia de comisar european.

Mai mult, arată premierul demis Viorica Dăncilă, preşedintele Iohannis este la curent cu solicitarea Ursulei von der Leyen, scrisoarea de la Bruxelles fiindu-i adresată şi acestuia.

"Am văzut ieșirea furibundă a Președintelui Iohannis cu privire la desemnarea comisarului european din partea României, încă o încercare de sabotare a intereselor țării.

Îl informez pe Klaus Iohannis că decizia de a ne desemna urgent comisarul este o obligație a Guvernului României și este ferm și explicit solicitată în scrisoarea președintelui ales al Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen. Se poate vedea că acest document se află și în atenția dumnealui, dar alege să dezinformeze o țară întreagă în scop electoral. Este rușinos și este riscant pentru interesul și imaginea României.

Așadar, fie că domnului Iohannis îi convine sau nu, acesta este procesul firesc și corect pe care țara noastră trebuie să îl urmeze. Domnul Victor Negrescu, chiar dacă nu se califică drept “comisarul lui Iohannis”, este fost ministru al Afacerilor Europene și fost membru al Parlamentului European, un profesionist desăvârșit, cu o vastă experiență de lucru în instituțiile europene, în care am deplină încredere că va putea gestiona cu succes acest mandat din partea României", a scris Viorica Dăncilă pe Facebook, unde a postat o scrisoare de la Ursula von der Leyen, care o presa să vină urgent cu o nouă propunere de comisar european.

______

Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Bruxelles a treia propunere pentru funcţia de comisar european din partea României: Victor Negrescu. 

Anunţul a fost făcut marţi de premierul Viorica Dăncilă. Întrebată la ieşirea din Primăria Sănduleşti, judeţul Cluj, despre informaţiile potrivit cărora Victor Negrescu ar fi propunerea Guvernului pentru funcţia de comisar european, Viorica Dăncilă a spus: „Da, este o variantă domnul Negrescu, având în vedere experienţa de care se bucură: a fost europarlamentar, a fost ministrul pentru Afaceri Europene, deci îl recomandă experienţa pe care o are pentru funcţia de comisar european”.

„Îl recomandă şi Guvernul Dăncilă printr-o scrisoare către Bruxelles?”, a întrebat un ziarist.

„Îl recomandă şi Guvernul Dăncilă printr-o scrisoare către Bruxelles”, a răspuns Viorica Dăncilă, potrivit România TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat imediat şi a emis un comunicat în care arată că premierul demis nu are legitimitatea să facă o propunere de comisar european din partea României.

"Premierul demis, Viorica Dăncilă, nu are nicio legitimitate de a propune un candidat din partea României pentru poziția de comisar european

Premierul demis, doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european, care îi revine României.

O avertizez din nou pe doamna Dăncilă să înceteze orice demers legat de nominalizarea unui candidat pentru această poziție și să nu transmită nicio propunere către președinta aleasă a Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen.

Desemnarea unui comisar european din partea țării noastre de către un guvern care nu mai are niciun fel de atribuții constituționale și legale în acest sens este un gest iresponsabil, de sfidare atât a cetățenilor români, cât și a partenerilor europeni.

Doar un nou guvern învestit de Parlament are întreaga legitimitate, dar și obligația de a transmite urgent la Bruxelles o propunere de comisar european. Este esențial ca  un nou Cabinet să obțină cât mai repede votul Legislativului pentru a rezolva toate problemele stringente generate de guvernarea dezastruoasă a PSD, inclusiv desemnarea unui candidat credibil și profesionist din partea României în Comisia Europeană. Tergiversarea în Parlament de către PSD a procedurilor care să ducă la votarea noului Executiv nu face altceva decât să dăuneze și mai mult credibilității țării noastre, deja afectate de Guvernul Dăncilă", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Victor Negrescu a fost europarlamentar din partea PSD.

El urmează pe lista propunerilor României după ce Rovana Plumb şi Dan Nica au fost respinşi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Victor Negrescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H