Victor Negrescu: Partidele de dreapta doar se laudă, PSD este singurul care a susținut mereu Transilvania

Publicat: Duminică, 27 Noiembrie 2016 10:28 // Actualizat: Duminică, 27 Noiembrie 2016 10:28 // Sursa: romaniatv.net

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu atrage atenția că cifrele economice demontează ”propaganda partidelor de dreapta”, conform căreia doar ele se preocupă de Transilvania și Vestul țării atunci când se află la guvernare, arătând că această zonă a țării a primit mai mulți bani de la buget în perioada guvernării PSD decât în perioada guvernării Boc. În plus, europarlamentarul arată că, sub conducerea lui Liviu Dragnea, social-democrații acordă o importanță deosebită acestei zone.

”Ani de zile am fost intoxicați cu această propagandă a partidelor de dreapta că doar ele se preocupă de soarta ardelenilor. Din păcate, nu a avut nimeni curiozitatea să se uite efectiv pe cifre și să verifice. Astfel, și-ar fi dat seama că PSD este singurul care s-a preocupat mereu de Transilvania când a fost la guvernare, în timp ce partidele de dreapta doar se laudă, fără să facă nimic.

Dacă ne uităm pe alocările bugetare către Ardeal și Banat, vedem foarte clar diferența dintre vorbe și fapte. De exemplu, în județul Alba s-au alocat cu 285 milioane lei mai mult în 2015, perioada guvernării PSD, față de 2011, perioada guvernării Boc. În total, în 2015, în județe din Transilvania s-au alocat cu 3.9 miliarde lei mai mult decât în 2011, perioada guvernării de Dreapta. În Banat, s-au alocat cu 800 milioane lei mai mult decât în 2011. Toate acestea sunt date publice și pot fi verificate de oricine pe site-ul Direcției pentru Politici Fiscale și Bugetare Locale.

Să nu uităm că, în 2013, în perioada guvernării PSD, România a înregistrat cel mai mare PIB din istorie - 148 Mld. Euro, depășind chiar nivelul din 2008, cumulând un buget la stat de 230 Mld lei. Din acest buget, o bună parte a proiectelor de investiție la nivel național s-au dus cu prioritate către Transilvania. Astfel, din 25 de mari proiecte de investiție în 2013, 12 au vizat exact județele din Ardeal și Vestul țării.

Astfel, în timp ce guvernarea PDL a tăiat investiții, alături de salarii și pensii, executivul PSD a alocat bani pentru mari proiecte de infrastructură pentru Transilvania. Despre guvernul tehnocrat susținut de PNL nici nu mai vorbim, având în vedere că nu a realizat niciun proiect notabil – nu doar în Transilvania, niciunde în România.

Când va ajunge la guvernare, PSD, va continua proiectele pentru dezvoltarea acestei zone precum cele prezentate de Președintele PSD, Liviu Dragnea, la Cluj privind hidrocentrala prin pompaj Tarniţa - Lăpuşteşti, care ar putea genera cca. 4.000 de locuri de muncă, sau finalizarea principalelor căi rutiere rapide din Transilvania”, a declarat Victor Negrescu.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
europarlamentar PSD Transilvania Victor Negrescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7559
RON
22 Feb
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H