Victor Piţurcă a anunţat VIITORUL NR. 10 al NAŢIONALEI

Victor Piţurcă a susţinut, duminică, o conferinţă de presă în care a oferit detalii legate de jucătorii convocaţi pentru truneul din Elveţia şi de planurile de viitor pe banca echipei naţionale.

25 mai 2014, 11:06
Victor Piţurcă a anunţat VIITORUL NR. 10 al NAŢIONALEI

„Sunt jucători noi veniţi la echipa naţională. Sunt tineri, au demonstrat că au calităţile necesare să fie selecţionaţi. Sper să reacţioneze pozitiv şi să rămână în anturajul echipei naţionale. Avem două jocuri cu adversari buni. Sper să avem prestaţii bune şi rezultate ca atare. Se contabilizează aceste rezultate şi sper ca până la meciul cu Grecia să ne pregătim în linişte, este o partidă foarte importantă. Tot timpul este un nou început. România s-a prezentat foarte bine la meciul cu Argentina. Sper ca exprimarea noastră să fie din ce în ce mai bună şi la un nivel înalt” , a declarat Victor Piţurcă în conferiţa de presă.

Piţurcă a oferit explicaţii despre selecţie: „Sunt câţiva jucători care lipsesc din diferite motive de la echipa naţională, cum ar fi Luchin, Gardoş, accidentaţi, dar şi Nica şi Torje, care au jucat prea puţine jocuri la echipa de club pentru a fi convocaţi. Până la meciul cu Grecia depinde cum se exprimă la cluburi, poate mai apar şi alte nume. Torje a fost tot timpul convocat, chiar dacă a jucat la echipa de club mai puţin. După meciul cu Argentina, unde nu s-a prezentat cum ar fi trebuit, am renunţat la el„.

Piţurcă este fanul noul val de fotbalişti şi crede că a descoperit viitorul nr. 10 al echipei naţionale.

„Manea joacă fundaş central, mijlocaş central, poate să joace pe mai multe posturi. Sper să confirme chiar la debut. Sunt jucători de mare perspectivă, cu bune calităţi fotbalistice, şi trebuie să-i integrăm. Aria de selecţie este foarte mică.

Pentru Pantilimon este extrem de important să joace. La fel, mi-e frică de ce se va întâmpla cu Tătăruşanu, la clubul la care va ajunge mai sunt portari de o certă valoare. Latovlevici m-a dezamăgit în meciul cu Grecia. Vreau ca jucătorii care vin la echipa naţională ă facă ambele faze la perfecţiune. Nu mizez pe altfel de jucători, nu risc. Dacă îmi garantează cineva că vom câştiga cu Sânmărtean sau Budescu în teren, e altceva. Stanciu şi Iancu ar trebuie să se impună la Steaua deja. Şi Vâlceanu îmi place foarte mult. La Steaua, echipa trebuie primenită. O parte dintre jucători vor pleca. Au avut un lot puternic, dar acum încep, uşor, uşor ă plece fotbaliştii de valoare.

Florin Tănase ar putea fi noul „număr 10″ al naţionalei. Are calităţi, în foarte scurt timp sunt de părere că ar putea ajunge om de bază la naţională. În proporţie de 70% depinde de el. restul de oamenii de la club care se ocupă de progresul său. Marica nu cred că va mai rămane la Getafe. Cel mai probabil, nici Raţ nu va mai continua la Rayo”, a mai spus Victor Piţurcă.

În cadrul turneului din Elveţia, echipa naţională a României va disputa două partide amicale, contra Albaniei (31 mai, ora 20.00) şi Algeriei (4 iunie, ora 21.30).