Victor Piţurcă a mai dat un tun financiar

Victor Pițurcă, 61 de ani, ajutat de avocatul Gheorghe Piperea, a contestat în instanţă comisionul de administrare pe care i-l lua Credit Europe Bank şi a câştigat.

15 mart. 2018, 10:31
Victor Piţurcă a mai dat un tun financiar

Victor Piţurcă a mai dat, recent, o lovitură financiară! De această dată unei bănci, Credit Europe Bank, unde făcuse, în urmă cu 10 ani, un împrumut de nevoi personale în valoare de 1,5 milioane euro. 

„Plăteam de atâţia ani câte 14.500 de euro pe lună, rata şi dobânda. Abia de curând am aflat că în această sumă, pe lângă dobânda de 10 la sută, oricum mare faţă de ce se întâmplă prin Occident, mai intra şi altceva, un alt comision, cel de administrare a contului. Numai pentru acest comision dădeam 1.400 de euro pe lună. Mi s-a părut enorm, dar şi abuziv”, a povestit fostul selecţioner pentru Gazeta Sporturilor .

În primă instanţă, Piţurcă pierduse procesul. Apoi, la Curtea de Apel, a apelat la avocatul Gheorghe Piperea, care, încă din 2010, a început să câştige o serie de procese colective câştigate împotriva diverselor bănci, tocmai pentru comisioane abuzive la contractele de creditare.

Şi după doi ani prin instanţe, tehnicianul a câştigat inclusiv recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul în care a contestat legalitatea acelui comision de administrare a contului său. Astfel, Piţurcă a recuperat 220.000 de euro.